Gimnastica, de la muncă la miracol!

mai 14, 2012 in Gimnastică

România, din nou regina Europei la gimnastică feminin! Un adevărat miracol reușit de antrenorii Bitang și Bellu!

Astăzi refuz să scriu fie și un cuvânt legat de fotbal pentru că acest sport nu merită atâta atenție în raport cu ceea ce le oferă fanilor săi. Am să scriu despre miracolul din gimnastică. În ultimii ani am cam stat în întuneric la o disciplină care ne răsfățase, de la Nadia Comăneci încoace, cu performanțe de top. În week-end, România a redevenit stăpâna Europei. Antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu au reușit, prin foarte multă muncă, un adevărat miracol: România a încheiat participarea la Campionatele Europene (CE) de la Bruxelles, cu 12 medalii, patru de aur și două de argint! Senzațional, pur și simplu senzațional!

Aur pe echipe, aur la sărituri (Sandra Izbașa), aur la bârnă (Cătălina Ponor), argint la bârnă (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Cătălina Ponor). O serie de senzație ca-n vremurile bune. O echipă care a renăscut miraculos precum Pasărea  Phoenix. O echipă care la un moment dat nu mai exista pentru podiumul marilor competiții a fost resuscitată de Bitang și Bellu.
Zâmbim din nou și asta e bine. Mai ales că și junioarele s-au întors cu o zestre bogată de la Bruxelles: trei medalii de argint și alte trei de bronz. Sunt motive obiective să sperăm că peste trei luni, la Londra, vom avea medalii olimpice dintre cele mai strălucitoare. Ba chiar și după Londra 2012. Junioarele sunt garanția că poate exista o continuitate a performanțelor.
Pe malurile Tamisei va fi foarte greu dar nu imposibil. SUA și Rusia sunt marile favorite la primele două locuri. Mai e și China. Triumful de la Europene anunță însă că România crește, că România poate provoca marea surpriză în concursul olimpic de gimnastică feminin.
Dincolo de munca fetelor, în frunte cu Cătălina Ponor, un exemplu de mobilizare și voință, sunt antrenorii Bitang și Bellu. Ei au crezut în potențialul de performanță dar și de regenerare al gimnasticii românești. Când s-au retras din antrenorat au făcut-o în urma criticilor nejustificate primite de la unele dintre fostele eleve dar și de la presă. Uite că acum se vede cine a avut dreptate și cine a vorbit aiurea.
Toți așteaptă concursul de la Londra ca pe o măsură finală de cântărire a valorii gimnasticii românești. Eu cred în meseriașii Bitang și Bellu, în frumoasa Ponor, senzaționala Izbașa și în surprinzătoarea Larisa Iordache. Mai pe direct, cred în cucerirea aurului olimpic!