CFR, aproape campioană?

mai 12, 2012 in Liga 1

 

Paradoxal, gestul iresponsabil al lui Cadu poate decide campionatul în favoarea CFR-ului. Ca la noi la nimeni!

Premeditat sau nu, gestul lui Cadu din meciul „U” – CFR este scânteia care a aprins focul scandalului pe „Cluj Arena”. Apoi, tot Cadu, a devenit victimă. Lovit și trântit la pământ de portarul Bornescu, apoi de trei ori lovit în tunelul ce ducea la vestiare de un suporter al lui „U”, de un steward și de un masor al „șepcilor roșii”. Dincolo de măgăriile la care s-a pretat CFR în acest campionat în orice țară cu fotbal avansat decizia era una singură: echipa oaspete câștigă cu 3-0 la „masa verde”! Restul sunt detalii secundare. Victoria cu Voința Sibiu, de ieri, din ultimele secunde de joc, lasă nerezolvat acest tămbălău și aduce titlul la o aruncătură de băț de stadionul CFR-ului!

Portughezul Ricardo Cadu este responsabil pentru tot ceea ce s-a întâmplat la meciul „U” Cluj – CFR Cluj, întrerupt în minutul 27 la scorul de 0-1. La cald, a fost o refulare nervoasă a lui Cadu după transformarea penaltyului. Unul inexistent, inventat din nimic de arbitrul Alexandru Tudor. Mai mult „Brad Pitt” decât… arbitru. La rece, ai senzația că a fost ceva făcut cu premeditare. Cadu știa ce este în sufletul jucătorilor lui „U”, al suporterilor și nu a ezitat să-i provoace pe față.
Asta e una și regulamentul prevede sancțiuni. Dar nu ceva care să implice rejucarea partidei. Cadu a fost tărbăcit serios în drumul spre vestiare. Gravitatea faptelor este evidentă din două motive. Primul: dacă pe teren se poate ajunge relativ ușor, prezența fanilor în zona vestiarelor este de neacceptat, iar răspunderea aparține doar clubului organizator, adică „U”. Al doilea: în meleul creat la vestiare jucătorul Cadu a fost lovit și de oficiali ai gazdelor.
Două argumente care demonstrează că evenimentele de la Cluj sunt mai grave decât ceea ce s-a petrecut la Ploiești cu Galamaz. Regulamentul este destul de clar și s-a mai aplicat în situații asemănătoare: decizie 0-3! Că ne place sau nu, așa trebuia procedat. Comisia LPF a ales rejucarea oferind un precedent periculos. De acum încolo cui nu-i convine rezultatul face scandal, iese de pe teren și ajunge la… rejucare.
Moral, și „U” putea primi decizie la „masa verde”. Tot cu 3-0. Cei de la CFR, instigați vehement de antrenorul Ioan And one, au părăsit suprafața de joc. Aici a greșit Tudor. „Brad Pitt” trebuia să cheme echipa CFR de la vestiare, arunca în stânga și-n dreapta cu cartonașe roșii, constata că numărul jucătorilor nu este suficient pentru ca meciul să continue și abia apoi fluiera finalul și trimitea confruntarea la Comisie.
Scandalul rămâne nestins și va dura multe săptămâni. Poate chiar luni. Poate cu final la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Mă tem să nu fie decisiv în lupta pentru titlu. Vineri seară, CFR s-a scos în ultimele secunde ale meciului cu Voința Sibiu. Un 2-1 chinuit care aduce titlul mai aproape de cartierul Gruia. Plus cele trei puncte din jocul cu „U” ar însemna cinci „lungimi” în fața locului 2. Un tiltu decis de TAS? Ar fi culmea și numai la noi se poate întâmpla!