Gică Popescu merită iertarea!

martie 7, 2014 in Special

Ca jucător, ca personalitate sportivă, Gică Popescu a respectat România. De-a lungul întregii sale cariere „Baciul” a fost ambasadorul României!

Ca jucător, ca personalitate sportivă, Gică Popescu a respectat România. De-a lungul întregii sale cariere „Baciul” a fost un adevărat ambasador al României!

Dintre toți condamnații în „Dosarul Transferurilor”, Gică Popescu este singurul care a declanșat un val uriaș de susținere pentru eliberarea sa. Nume mari ale sportului românesc sunt alături de fostul căpitan al Barcelonei și component al „Generației de Aur” și vor ca acesta să fie grațiat. Plecăm cu raționamentul din locul unde ne aflăm: Gică Popescu a fost găsit vinovat și condamnat într-un dosar de evaziune fiscală. Dintre toți inculpații din „Dosarul Transferurilor”, Popescu a fost primul care și-a asumat vina și a plătit statului cam tot ceea ce era de plătit. Atitudine responsabilă cum a avut de-a lungul carierei sportive. Gică Popescu și-a făcut datoria față de România cu vârf și îndesat. Ca sportiv de mare performanță și nu numai. „Baciul” nu are nevoie de milă, pentru că este un om puternic, dar de iertare, da!

Gică Popescu a primit o condamnare cu executare, iar asta înseamnă că a greșit, că a fost vinovat. Să nu uitâm însă că „Baciul” a fost primul dintre condamnații în „Dosarul Transferurilor”, cel puțin asta știu, care și-a plătit impozitele la stat, vreo 400.000 de euro, atunci când a aflat că este în culpă.
„Baciul” merită iertarea românilor. Și pe cea „oficială”, grațierea! Ca fotbalist a câștigat zeci de milioane de euro pe care i-a repatriat în țară. Investiții care au creat locuri de muncă. Timp de 18 ani a slujit cu devotament echipa națională, la juniori, tineret sau seniori, iar performanțele sale au adus în prim-plan România.
Aș mai pune la socoteală gesturile caritabile pe care le-a făcut ori de câte ori a fost solicitat. Alături de componenții „Generației de Aur”, Gică Popescu a organizat meciuri caritabile în slujba unor scopuri nobile, iar când banii strânși n-au fost suficienți „Baciul” a pus de la el.
Sunt multe de spus în favoarea lui Gică Popescu. Chiar și comportamentul său în viața de zi cu zi îl avantajează. Nu a ironizat pe nimeni și a primit cu demnitate decizia instanței. Un caracter adevărat rămâne caracter chiar și după gratii!
Toate adunate sunt suficiente motive pentru ca Gică Popescu să fie iertat de cei care iubesc fotbalul și România. Orice zi petrecută în spatele gratiilor este umilitoare, Mai ales pentru un om care și-a slujit țara cum a știut mai bine. Gică Popescu merită să fie grațiat!