Rapidul, ca pe vremuri!

martie 8, 2014 in Liga 2

Rapid este o familie, un grup unit, o stare de spirit. La meciul cu CF Brăila s-a văzut asta!

Rapid este o familie, un grup unit, o stare de spirit. La meciul cu CF Brăila s-a văzut asta!

N-am mai văzut de mult așa freamăt în Giulești. De pe vremea „B” – ului de altădată. Copii, femei, familii, tineri. Ora potrivită la care s-a jucat meciul, la 16 și un sfert, a contat și ea. În peluza galeriei trona același îndemn de ani și ani: „Singuri împotriva tuturor”. Semn că în ciuda tuturor problemelor financiare Rapidul merge înainte. Și a mers înainte. Fără căpitanul Pancu (accidentat) și Daniel Niculae (în așteptarea „cărții verzi”). Cinci goluri frumoase, bucurie în tribune și speranțe calde de viitor. Plus două „boabe” încasate, pe fond de relaxare, care fac parte din povestea învolburată a unei stări de spirit alb-vișinie. Un 5-2 sec cu CF Brăila care îi readuce pe giuleșteni pe prima poziție în Seria 1 din Liga 2. Printre picăturile de ploaie și mirosul de motorină arsă care venea din triaj lumea aplauda jucătorii. Ca pe vremuri!

Destul de mulți spectatori la meciul Rapidului cu CF Brăila. Bucuria de a veni alături de echipa favorită e un semn bun pentru ceea ce va urma în această primăvară. O stare de spirit care deschide punți de legătură cu jucătorii și îi impinge de la spate deși problemele financiare nu le dă pace.
Cinci goluri frumoase chiar dacă două dintre ele au fost din penalty. Antrenorul Viorel Moldovan construiește cu răbdare o formulă de echipă competitivă. Experiența lui Voicu și Emil Dică s-a simțit în joc și pe tabelă. L-aș pune la socoteală și pe Tibi Bălan care a rămas pe teren tot meciul, iar cu Pancu și Daniel Niculae se va forma acel ax central de siguranță care le va permite tinerilor să crească frumos în jurul lor.
Scorul final exprimă momentul de tranziție din Giulești. Un 5-2 după ce s-a jucat cu garda jos. Golurile încasate de „alb-vișinii” țin mai mult de tradiția acestei echipe decât de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Acolo jos, în iarbă, am văzut o formație omogenă și matură, iar jocul i-a mulțumit chiar și pe cei mai fanatici rapidiști.
Viorel Moldovan și elevii săi au reușit să redea Rapidului farmecul de altădată. Un farmec care (re)aduce lumea în tribune cu zâmbetul de buze. Gata să aplaude orice pas spre Liga 1. Între șuieratul sirenelor de locomotivă care ies și intră în triaj.