„Generalul” dă milităria jos din pod!

decembrie 19, 2013 in FRF

Anghel Iordănescu s-a decis să ajute naționala. Și nu numai. „Generalul” va face instrucție cu toți selecționerii. Ori fotbal, ori pa!

Anghel Iordănescu s-a decis să ajute naționala. Și nu numai. „Generalul” va face instrucție cu toți selecționerii. Ori fotbal, ori pa și la gară!

Anghel Iordănescu a confirmat public că vine director tehnic la Federație. O mutare de nota 10 care face parte dintr-un proces de primenire a fotbalului românesc. „Generalul” nu va candida pentru fotoliul de șef al Casei Fotbalului dar va susține echipa condusă de Gică Popescu. Iordănescu este tobă de… fotbal. O carieră impresionantă. Ca jucător dar mai ales ca antrenor. Experiență vastă, rutină, cele mai importante performanțe din istoria echipei naționale. „Generalul” poate instaura disciplina la rang de lege. A cam lipsit asta pe la loturile de juniori și de tineret unde fotbaliștii cu fumuri de vedetă și-au cam făcut de cap. E nevoie de reguli clare de selecție, de un stil de joc care să pună în evidență calitățile fotbaliștilor români și de un sistem de joc valabil de la copii până la seniori. Anghel Iordănescu poate face ordine și performanță!

Numirea lui Anghel Iordănescu ca director tehnic la Federație, după cea a lui Gino Iorgulescu ca președinte al Ligii Profesioniste, este mai degrabă o acțiune de pregătire a „revoluției de catifea” din luna martie. Atunci, aproape sigur, Gică Popescu va prelua frâiele Federației. Și Gino, și nea Puiu sunt oameni cu care „Baciul” a avut și are relații excelente. Clar, vorbim despre o strategie!
„Generalul” este persoana ideală capabilă să supervizeze ceea ce se petrece la nivelul echipelor naționale. Riguros, cu tolerență zero față de indisciplină, învățat să joace doar la victorie și cu fler în privința jucătorilor cu potențial de progres, Iordănescu poate redresa corabia aflată în derivă. Și nu cred că selecționerul Victor Pițurcă va avea curajul să-l ignore așa cum a procedat cu unii jucători sau cu o parte a presei! 🙁
„Generalul” va conduce o comisie tehnică în fața căreia se vor subordona toți antrenorii-selecționeri. E normal să existe o uniformizare a strategiei de pregătire la nivelul loturilor naționale. Un copil de 15 ani care învață să joace într-un anumit sistem de joc, la naționala mare se va adapta mai ușor pe aceeași partitură.
Sunt multe de făcut. Anghel Iordănescu s-a decis să se implice, iar asta este de salutat și de apreciat!