Brutele din fotbal, pauză forțată!

decembrie 20, 2013 in Liga 1

Dincolo de pasiuni și orgolii, fotbalul este un sport. Cine trece de această barieră a fair-play-ului devine un intrus. Ca Cirpian Dinu, jucătorul care i-a rupt piciorul lui Dan Roman.

Dincolo de pasiuni și orgolii, fotbalul este un sport. Cine trece de această barieră a fair-play-ului devine un intrus care trebuie pedepsit!

Luxație și fractură de peroneu în treimea inferioară. Așa sună primul verdict în cazul accidentării lui Dan Roman, atacantul Mediașului. Halal cadou înainte de sărbători! Medicii vorbesc de o pauză între șase și 12 luni dar totul depinde de numeroase variabile. Ciprian Dinu (FC Botoșani), jucătorul care l-a accidentat, îl are pe conștiință. E posibil ca Dan Roman să nu se mai întoarcă în fotbal. Noroc că are un caracter puternic, strânge din dinți și, cu voia lui Dumnezeu, merge înainte. Concluzia este că brutele nu au ce să caute în fotbal, în sport. O competiție înseamnă să fii mai bun decât adversarul dar în același timp să-l respecți. Din acest motiv, fotbaliștii care accidentează grav colegii de competiție ar trebui lăsați la vatră. Până se reface victima. Nu de alta dar dacă rămân pe teren riscul este să-i bage în spital și pe alții!

Meciul FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș (2-2), din etapa 19 a Ligii 1, va rămâne multă vreme de acum încolo în conștiința suporterilor de pretutindeni. Din păcate, nu pentru realizările fotbalistice ci din cauza accidentării dramatice de care a avut parte „găzarul” Dan Roman. Culmea, fost coleg cu agresorul său de la Botoșani, Ciprian Dinu. 🙁
Fotografiile cutremurătoare, de la fața locului, au circulat pe toate site-urile de sport. Fără nicio explicație de avertizare de genul „Imagini cu un puternic impact emoțional”. Ce nebunie! Mulți copii care joacă fotbal au văzut drama și s-au speriat. La acest capitol se impune o mai mare atenție din partea mass-mediei!
În fotbal au mai fost situații de picioare rupte despre care s-a scris și vorbit multă vreme. Cazul Lăcătuș – Ardeleanu este de notorietate. Gardoș – Băcilă, de asemenea. Rus – Chipciu este un alt exemplu. Dacă scotocim prin arhive mai aflăm și despre alte „isprăvi”. Ideea e că niciunul dintre vinovați nu a stat pe bară pe toată durata refacerii celui accidentat. Au fost suspendați de ochii lumii și cu asta basta!
Astfel de practici trebuie să înceteze. Cine rupe picioare trebuie să suporte consecințele: pauză forțată până se reface victima. Ține de bun simț. Așa va avea timp să mediteze și să înțeleagă mai bine că ieșirile necontrolate pun în pericol vieți dar și destine.