O floare și doi grădinari

decembrie 21, 2013 in Liga 1

Prin câștigarea Cupei României, în sezonul precedent, Petrolul a demostrat că este o echipă capabilă să atace titlul de campioană. Asta și face!

Prin câștigarea Cupei României, în sezonul precedent, Petrolul a demostrat că este o echipă capabilă să atace titlul de campioană. Asta și face!

Poate nu este cea mai bună comparație între Liga 1 și celebrul film indian, cu același titlu, care a rulat la sfârșitul anilor ’60. Totuși, înainte de sărbători cam așa stau lucrurile. Steaua a luat patru puncte Astrei, din șase posibile, și i-a cam scos pe giurgiuveni din cursă, iar Pandurii nu au suflu ca să tragă la titlu. Doar Petrolul are o echipă așezată care știe cu mingea. Cam acestea sunt socotelile. Un „retur” cu Steaua și Petrolul în postura de mari favorite, iar meciul decisiv se joacă în penultima etapă, la Ploiești. Ca interes este ok dar în afara celor patru formații enumerate mai sus celelalte gâfâie atunci când vine vorba despre ritm de joc și calitate. În aceste condiții, nu prea există motive de optimism. Rezultatele din competițiile europene intercluburi rămân mai mult la mâna conjuncturii decât a logicii, iar campionatul caută normalitatea.

Astra Giurgiu are titlul neoficial de „campioană de toamnă”. O palidă consolare înainte de sărbători. Steaua are două meciuri în minus și trei puncte de recuperat. Dacă nu era arbitrul Istvan Kovacs care i-a ținut în viață pe giurgiuveni, acasă, campioana en-titre ocupa prima poziție a clasamentului.
O primă comcluzie după cele 19 etape jucate este că apele încep să se limpezească. Cele patru puncte pierdute cu Steaua, din șase, o plasează prost pe Astra. Chiar dacă sunt lideri la zi, giurgiuvenii vor avea meciuri grele la primăvară. Sincer, nu cred să rămână în cărți pentru titlu.
Îmi place Petrolul. Calitate, joc legat, atitudine pozitivă, spirit ofensiv. E cam singura formație ce poate pune probleme Stelei. Serios. Penultima etapă va găzdui meciul direct, la Ploiești. Vă dați seama ce va fi acolo dacă „găzarii” au nevoie de victorie, ca să nu mai zic de un egal, pentru a deveni campioni?
Depinde și de ceea ce se întâmplă în această iarnă. La ambele echipe. Cine pleacă, cine vine. Steaua are un plus de experiență europeană care o va ajuta să treacă peste meciurile cu miză mare. În schimb. Petrolul are o foame e de rezultate cum nu s-a mai văzut și poate da peste cap orice socoteli. Ar fi spectaculos ca totul să se decidă în ultimul moment!