Steaua ia „parțialul” pentru titlu!

decembrie 18, 2013 in Liga 1

Steaua a făcut un pas important către titlu dar examenul final este sâmbătă, la Giurgiu.

Steaua a făcut un pas important către titlul cu numărul 25 dar examenul decisiv este sâmbătă, la Giurgiu.

„Roș-albaștrii” au trecut cu brio examenul parțial pentru titlu în fața Astrei. Un 3-1 care ne scutește de alte comentarii. Giurgiuvenii au gafat nepermis la toate golurile încasate. La un astfel de nivel adversarul nu te iartă și abia așteaptă să marcheze. Diferența a făcut-o atitudinea și experiența. Declarațiile războinice venite dinspre Giurgiu, de la începutul săptămânii, au avut efect de bumerag motivându-i suplimentar pe steliști. Steaua a fost echipa cu jucătorii mai valoroși și jocul mai laborios. Deși au avut meciuri din trei în trei zile, „roș-albaștrii” au fost mai proaspeți decât „astralii”. Trei puncte imense pentru Steaua. Decepție mare pentru Astra. Peste trei zile este revanța!

Pe ansamblu, Steaua a fost echipa mai matură, mai determinată. Obișnuiți în Europa să joace sub presiune, „roș-albaștrii” au suportat mai ușor miza partidei de pe „Arena Națională”. Campioana a controlat ostilitățile chiar și atunci când Budescu a marcat pentru 1-1.
Astra nu a putut mai mult din cauza greșelilor individuale. La toate cele trei goluri. Asta arată diferența valorică la nivel individual. Steaua este în avantaj, iar la Giurgiu va conta din nou această concluzie. Dar fără Pintilii, suspendat din cauza cartonașului roșu. Și Astra, din același motiv, fără De Amorim.
Nu cred că sâmbătă Astra poate s-o bată pe Steaua. Presiunea va fi tot pe umerii giurgiuvenilor, iar publicul tot cu Steaua. Sunt realități care se știu și contează. E greu să joci la victorie când acasă la tine sunt mai mulți fani ai adversarilor decât ai tăi.
Steaua și-a dorit mai mult victoria. A crezut în ea. Tot timpul. Chiar și la 1-1. Cred că acest aspect a surprins Astra. În loc să fie și mai motivați de golul egalizator reușit de Budescu, elevii lui Isăilă au căzut psihic. Probabil au realizat ce au de pierdut că altă explicație nu prea există.
Astra are jucători valoroși dar nu are echipă. Relațiile de joc lasă de dorit, iar atunci când trebuie să recupereze mingea „vedetele” nu prea se implică. Deocamdată, Steaua a luat „parțialul” pentru titlu și merge la Giurgiu cu emoții mai puține. Dacă bate și acolo, a luat „atestatul”!