Cameleonicul Mutu

decembrie 17, 2013 in Internaţional

Adrian Mutu a anunțat revenirea în România dar nici el nu știe unde. Imprevizibil, Mutu poate spune orice!

Adrian Mutu a anunțat revenirea în România dar nici el nu știe unde. Imprevizibil, Mutu poate spune orice!

La DEX cuvântul „cameleonic” este explicat cam așa: ceva care își schimbă culoarea. Descrierea perfectă pentru Adrian Mutu. Presa comentează că luni noapte a fost într-un chef de chef alături de Ana Maria și Laurențiu Reghecampf. Foarte bine. În fond fiecare se distrează cum vrea, unde vrea și cu cine vrea. Singurul element de comentat este posibila „înrolare” a lui Mutu la Steaua. Și uite cum de la alb-roșu, culorile lui Ajaccio și… Dinamo, „Briliantul” a sărit la galben-albastrul Petrolului, iar acum cochetează cu roș-albastrul Stelei. Nuanțele tari sunt la modă dar în fotbal mai e nevoie și de puțină seriozitate. Adi Mutu a anunțat, cu surle și trâmbițe, că din iarnă va juca pentru „găzari”, iar acum tace mâlc când se speculează pe tema unui posibil acord cu Steaua. Mutu își schimbă repede culoarea, dar năravul ba!

Mass-media analizează cu detalii orice ieșire în decor atunci când vine vorba de Adrian Mutu. Cu toate astea, „Briliantul” nu renunță la tabieturile sale care l-au consacrat în sens negativ. Chermezele nocturne în acorduri de manele rămân „specialitatea casei”. Până la urmă ce mai contează? La final de carieră lumea nu se mai supără așa de tare pe un fotbalist. Din păcate, apucăturile de acest gen l-au ținut pe Mutu departe de performanțele de răsunet.
Site-ul www.onlinesport.ro comentează despre posibila venire a lui Mutu la Steaua (http://www.onlinesport.ro/fotbal/liga-1/steaua/vine-mutu-la-steaua-nid-103358/). Se pare că luni noapte a avut loc o întâlnire cu soții Reghecampf. Foarte frumos, nimic de spus. Dar dacă zvonul se confirmă trebuie pus un semn de întrebare, al nu știu câtelea, în dreptul „Briliantului”.
Un fotbalist profesionist trebuie să fie cumpătat în declarații. Ba vine la Dinamo, ba ajunge la Petrolul, ba la Steaua. Mutu se comportă ca un adolescent fără minte și nu realizează, sau poate nu îi pasă, că devine ridicol. E musai să se decidă și să anunțe ce are de gând. Fanii încă îl prețuiesc ca jucător!
Mofturile l-au ținut departe de trofee. Adi Mutu putea realiza lucruri mărețe dacă renunța la viața extrasportivă dezodonată și agitată. De asemenea, stilul cameleonic nu i-a făcut bine. Dimpotrivă! 🙁