EURO 2016: Revanșă cu Grecia, Ungaria vine la București!

februarie 23, 2014 in Campionatul European, EURO 2016

„Tricolorii” au ocazia revanșei cu Grecia dar și a unei noi confruntări de orgoliu cu Ungaria. În grupa F chiar se pot califica la turneul final!

„Tricolorii” au ocazia revanșei cu Grecia dar și a unei noi confruntări de orgoliu cu Ungaria. În grupa F chiar se pot califica la turneul final!

Cu puțin timp în urmă a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru EURO 2014. Primul turneu final cu 24 de echipe. Franța este calificată din oficiu ca țară organizatoare. Cele 53 de echipe au fost împărțite în șase urne valorice. Sorții au trimis naționala României în grupa F alături de Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe. O grupă favorabilă. „Tricolorii” au avantajul că au întâlnit Grecia și Ungaria în preliminariile Mondialului din Brazilia, iar celelalte trei reprezentative pot fi învinse. Sunt șanse mari ca România să ocupe prima poziție în grupa F. Cu condiția să joace bine. Meciurile bune aduc rezultate bune. România e obligată să ocupe locul 1 în grupă dacă vrea să se respecte și să ajungă la EURO 2016. Un moment care nu trebuie ratat. Hai România!

Iată componența grupelor:
Grupa A: Olanda, Cehia, Turcia, Letonia, Islanda, Kazahstan
Grupa B: Bosnia-Herțegovina, Belgia, Israel, Țara Galilor, Cipru, Andorra
Grupa C: Spania, Ucraina, Slovacia, Belarus, Macedonia, Luxemburg
Grupa D: Germania, Irlanda, Polonia, Scoția, Georgia, Gibraltar
Grupa F: Grecia, Ungaria, România, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe
Grupa E: Anglia, Elveția, Slovenia, Estonia, Lituania, San Marino
Grupa G: Rusia, Suedia, Austria, Muntenegru, Moldova, Liechtenstein
Grupa H: Italia, Croația, Norvegia, Bulgaria, Azerbaidjan, Malta
Grupa I: Portugalia, Danemarca, Serbia, Armenia, Albania, Franța*
Un statut special pentru Franța care deși este calificată din oficiu la turneul final va evolua în grupa I însă rezultatele „cocoșilor galici” nu vor conta în clasamentul final.
La turneul final se vor califica direct echipele clasate pe primele două poziții plus cel mai bun loc 3 din cele nouă grupe. Clasamentul locurilor 3 se face prin eliminarea rezultatelor cu ultima clasată din grupele cu șase formații. Celelalte opt echipe de pe locul 3 vor disputa un baraj, tur-retur, în ruma căruia vom afla ultimele patru reprezentative calificate la EURO 2016.
Sorții au trimis România într-o grupă accesibilă. Revanșa cu Grecia, după ratarea calificării la Mondialul din Brazilia, și confruntarea de orgoliu cu Ungaria par cele mai mari provocări. Atenție însă la Irlanda de Nord și Finlanda, două naționale capabile de mari surprize. În special pe teren propriu. „Tricolorii” pot să ocupe locul 1 în grupă. Cu condiția să joace bine și să pună suflet la fiecare meci!