Noul Oltchim, la București!

februarie 21, 2014 in Handbal

Oana Manea lasă Krim pentru CSM. O fată de mare caracter, un pivot de senzație. ne era dor de ea!

Oana Manea lasă Krim Ljubljana pentru CSM București. O fată de mare caracter, un pivot de senzație. Ne era dor de ea!

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 15 aprilie 2013, am publicat editorialul cu titlul „Oltchim, identitate pierdută!”. Un semnal de alarmă în legătură cu viitorul marii echipe de la Vâlcea. Atunci am sperat că Bucureștiul va înfia echipa Oltchim și o va ajuta să meargă mai departe. Nu s-a întâmplat asta pentru că timpul a fost scurt și nemilos. Multe jucătoare de top au plecat unde au văzut cu ochii lăsând în urma lor și mai multe regrete. Dar iată că un vis frumos poate renaște. Proiectul galactic de la CSM București, cu susținere totală din partea Primăriei Capitalei, prinde contur de la o zi la alta. Patru foste „chimiste” și-au dat acordul ca să pună umărul la formarea unei echipe de Liga Campionilor: Patricia Vizitiu, Iulia Pușcașu și, de curând, Oana Manea și Talida Tolnai. Plus alte 11 „straniere” de top. Plus Mette Klit, fosta colaboratoare a antrenorului Jakob Vestergaard. Încet, încet, noul Oltchim se naște la București!

Am spus mereu că Bucureștiul are puterea să susțină o echipă de Liga Campionilor la handbal fete. Proiectul demarat de clubul CSM București confirmă acest lucru. Bugetul pregătit este fabulous: trei milioane de euro!
Până acum, 11 nume mari și-au dat acordul pentru CSM. Altele urmează s-o facă în perioada următoare. Patru brazilience, campioane mondiale, vor juca la București: portarul Mayssa Pessoa (Dinamo Volgograd), centrul Ana Paula Rodrigues, interul Deonise Cavalleiro şi extrema stînga Franca da Silva, toate de la Hypo Viena, sunt deja achiziționate. Suedeza Linnea Thorstensson, golgeterul de la Euro 2010, dar şi spaniola Carmen Martin, medaliată cu bronz la Olimpiada de la Londra, vor juca în sezonul viitor pentru CSM. De asemenea, rusoaica Ekaterina Vetkova este o variantă pentru postul de pivot. Plus patru românece de top: Patricia Vizitiu, Iulia Pușcașu și, de curând, Oana Manea și Talida Tolnai.
E clar, la CSM București se naște o echipă mare. De Liga Campionilor. Numirea pe banca tehnică a antrenoarei Mette Klit, fosta colaboratoare a antrenorului Jakob Vestergaard, este doar un pas până la revenirea oficială în România a danezului Jakob Vestergaard. Așa cred. Lipsește doar sala. Bucureștiul are „Polivalenta”, o arenă depășită pentru pretențiile Ligii Campionilor. Poate face primarul Oprescu o sală nouă, multifuncțională, cu vreo 10-12 mii de locuri. Ca fanii să aibă loc la meciurile mari! 🙂