Revanșa Rusiei: fenomenala Adelina Sotnikova!

februarie 20, 2014 in Soci 2014

Adolescenta Adelina Sotnikova (17 ani) a cucerit prima medalie de aur din istoria Rusei în proba individuală de patinaj artistic!

Adolescenta Adelina Sotnikova (17 ani) a cucerit prima medalie de aur din istoria Rusei în proba individuală de patinaj artistic!

Rușii încă n-au uitat tragedia de la hochei pe gheață unde au pierdut șansa la o medalie olimpică. Dar viața merge înainte și odată cu ea speranțele. Fel de fel. De nicăieri, Rusia a dat o campioană olimpică la patinaj artistic. Campioana europeană Iulia Lipnițkaia (15 ani), marea speranță la aur din partea țării gazdă, deși a câștigat laurii cu echipa, în concursul individual a ratat cam tot ce se putea rata. Adică a dat cu fundul de gheață în ambele zile. Era culmea ca după drama de la hochei, Rusia să rateze aurul și la patinaj artistic. Noroc cu Adelina Sotnikova. La doar 17 ani, Sotnikova a oferit un show de zile mari și s-a ales cu laurii olimpici. Ne-a oferit un balet pe gheață care a degajat sensibilitate, frumusețe și grație. Și o premieră de senzație pentru că este prima sportivă din istoria Rusiei care se impune în proba individuală de patinaj artistic. La Jocurile Olimpice. Da, Adelina Sotnikova este țarina de la Soci!

Întotdeauna rușii au fost tari la patinaj artistic. La băieți dar mai ales la fete. Explicația este simplă: reușesc să îmbine la acest sport, ca nimeni alții, arta patinajului cu celebra școală de balet. De aici până la triumful absolut sunt miile de ore de antrenament plus investițiile în infrastructură și sportivi.
Ratarea aurului la hochei pe gheață i-a supărat tare pe ruși. În aceste condiții, concursul individul de patinaj artistic le-a oferit fetelor șansa să readucă zâmbetul pe fețele fanilor prezenți la Soci. Și nu numai! 🙂
Puștoaica de doar 15 ani, Iulia Lipnițkaia, campioană europeană en-titre, a luat aurul la echipe dar în concursul individual a căzut în ambele zile. Ratări care au scos-o din cursa pentru medalii. În aceste condiții, disperarea rușilor a atins culmi paroxistice. Ratarea aurului și la patinaj artistic, individual, depășea limita de suportabilitate.
Noroc cu zâna Adelina Sotnikova. Chiar nu știu de unde au scos-o rușii pe fata asta. Balet pe gheață. Grație, sentimente, trăiri. Sotnikova i-a uluit pe toți. Dansul ei pe gheață a stârnit aplauzele și ovațiile publicului. O surpriză plăcută.
O medalie olimpică de aur care readuce Rusia în prim-planul Jocurilor Olimpice de la Soci. Prima din istoria acestei țări în proba individuală la fete. E clar că Adelina Sotnikova reprezintă marea surpriză de la Soci!