Contra, vina este a ta!

februarie 24, 2014 in Liga 1

Antrenorul Cosmin Contra era tare supărat după egalul de la Brașov. Faptul că a arătat cu degetul spre arbitraj nu scuză prestașia unor „găzari” în frunte cu Mutu și Zicu!

Antrenorul Cosmin Contra era tare supărat după egalul de la Brașov. Faptul că a arătat cu degetul spre arbitraj nu scuză prestația unor „găzari” în frunte cu Mutu și Zicu!

După egalul de la Brașov, 1-1, antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, a pus tunurile pe arbitrul Cristi Balaj și pe brigada sa. Într-adevăr, la hențul clar al brașoveanului Vagner trebuia lovitură liberă pentru „găzari” din marginea careului. Dacă tot vorbim despre greșeli, Balaj trebuia să dea fault la atacul petrolistului De Lucas, nu cartonaș roșu „brașoveanului” Aganovic. Greșeli în cotă „fifty-fifty”. Nu sunt normale dar nici nu pot ascunde neputința unor echipe. Contra era tare supărat. „Campionatul s-a terminat. Oricum nu eram lăsați să luptăm pentru titlu”, a spus „Guriță” la Digi Sport 1. Înainte să vorbească despre arbitraj, Cosmin Contra ar face bine să ne explice de ce i-a lăsat să plece prin străinătăți pe Hamza, Boudjemaa, Dore și Benga? De ce a preferat să-i aducă pe Mutu și Zicu, doi jucători care par ieșiți din formă? De ce i-a dat „Briliantului” banderola de căpitan? Contra, vina este a ta!

Petrolul a vrut să câștige la Brașov dar nu a putut. Acesta este adevărul. Faptul că antrenorul Cosmin Contra a pus tunurile pe arbitri nu este o reacție normală pentru un fost mare jucător. Mai ales că erorile au fost „împărțite”, ambele formații fiind defavorizate de deciziile lui Cristi Balaj. 🙁
Petrolul nu a primit o lovitură liberă directă din imediata apropiere a careului, dintr-o poziție excelentă, iar Brașovul s-a ales cu un jucător eliminat, Aganovic, deși faultul a fost comis de „găzarul” De Lucas.
Cred că marea problemă a antrenorului Contra este aceea că balanța de plecări-sosiri la Petrolul stă pe minus. Pierderea celui mai bun pasator, Boudjemaa, cedarea unui atacant în formă și iubit de suporteri, Hamza, precum și renunțarea la doi fotbaliști de valoare precum Dore și Benga s-au simțit puternic în jocul echipei. Și asta pentru că Adrian Mutu și Ianis Zicu nu pot acoperi gaura lăsata de patru fotbaliști! 🙂
Zicu n-a făcut mare lucru, iar Mutu a fost mai mult cu… numele. Departe de ceea ce știu și ce pot. Faptul că banderola i-a fost dată imediat lui Mutu nu a reprezentat un factor stimulator pentru echipă. Dimpotrivă. Cât despre Balaj și brigada sa putem spune că ne-au oferit o prestație îndoielnică. Totuși, dacă Petrolul juca precum în tur sigur pleca acasă cu cele trei puncte. Contra asta trebuie să analizeze: jocul, nu arbitrajul!