Dinamo, de la Cioinac la… Lucescu jr.!

februarie 25, 2014 in Liga 1

Răzvan Lucescu, gata pentru o nouă provocare în Liga 1: Dinamo. Totul depinde de rezultatele imediate!

Răzvan Lucescu, gata pentru o nouă provocare în Liga 1: Dinamo București. Totul depinde de rezultate. Doar de rezultate!

Ecourile înfrângerii încasate de la Viitorul tulbură tare de tot apele la Dinamo. Țap ispășitor a fost scos bietul Cioinac, autorul autogolului și al penalty-ului care au adus victoria echipei patronată de Hagi. Jucătorul venit din Liga 3 a încasat toate bobârnacele posibile însă ținta reală a criticilor îl vizează pe antrenorul Flavius Stoican. Prea repede pentru așa ceva. Pe data de 3 aprilie 2013 am postat comentariul cu titlul „Un zvon care prinde contur: Răzvan Lucescu la Dinamo!”. Nu a fost o exagerare. Nici atunci și nici acum când subiectul revine în actualitate. Relațiile excelente pe care le are președintele Constantin Anghelache cu familia Lucescu dau apă la moară speculațiilor, iar acest 1-2 cu Viitorul Constanța, în „Groapă”, și mai și. O nouă înfrângere, sâmbătă, în marele derby cu Steaua poate grăbi lucrurile. Vrea, nu vrea, Cioinac l-a adus pe Lucescu jr. și mai aproape de Dinamo!

Ideea de a promova pe prima scenă fotbalistică tinerele talente din ligile inferioare  este o formă de oxigenare a fotbalului românesc. Să ne aducem aminte de Miodrag Belodedici care în anii ’80 a fost adus la Steaua tocmai din Divizia C, de la Minerul Moldova Nouă.
Antrenorul Flavius Stoican a avut curaj atunci când s-a decis să-l titularizeze pe Ionuț Cioinac dar nu a avut noroc. Cioinac a fost autorul a două erori care au înclinat balanța în favoarea Viitorului Constanța (1-2). Dar jucătorul are calități și poate confirma mai târziu. Dacă există răbdare.
La Dinamo nu prea există răbdare. Cioinac este criticat prea tare dar am senzația că face parte dintr-o „scenetă” cu mesajul „Bate șaua ca să priceapă… calul!”. 🙂 Ținta criticilor este de fapt antrenorul Flavius Stoican. Zvonurile din ultimele ore, care se tot amplifică, confirmă o vorbă veche românească: „Nu iese fum fără foc!”.
Marele derby Steaua – Dinamo, de sâmbătă, poate accelera demiterea lui Stoican. O înfrângere în Ghencea va pica greu pentru patronul Ionuț Negoiță și președintele Constantin Anghelache. În aceste condiții, numirea lui Răzvan Lucescu pare varianta dorită de șefii dinamoviștilor. Dar fără garanții asupra rezultatelor viitoare.
Dinamo are un lot subțire chiar dacă există acolo nume de perspectivă. Marile performanțe se nasc cu jucători experimentați și valoroși. Nerăbdarea este unul dintre dușmanii performanței. Stoican mai are nevoie de timp, iar Lucescu jr., dacă vine la Dinamo, va cere același lucru. Și-atunci?