Elisabeta Lipă, campioana care tace și face!

februarie 19, 2016 in Special

Elisabeta Lipă, o definiție a performanței în sport!

Elisabeta Lipă, o definiție a performanței în sport!

Așa a fost ca sportivă. Nu comenta prea mult, arunca privirea înainte și trăgea din răsputeri ca la finalul cursei să fie prima. La fel a rămas și ca manager. Unii nu au pus mare preț după ce a ajuns să conducă Clubul Sportiv Dinamo București, iar doamna Lipă a făcut minuni schimbând fața centrului sportiv din Șoseaua Ștefan cel Mare. Acum a ajuns ministrul sportului. Nu-i este ușor. Bani puțini, foarte multe priorități. Important e că vrea să facă ceva bun pentru sport. I-aș reaminti totuși câteva teme. Dacă la Dinamo a rezolvat problema stadionului, care va fi gata în anul 2020, Giuleștiul și Ghencea așteaptă la rând. Pista olimpică de canotaj e musai să se facă undeva. Rente viagere pentru campionii de la Sevilla ’86, etc. Elisabeta Lipă poate bifa, ca ministru, toate aceste obiective, și nu numai, pentru că tace și face!

Dinamo și-a rezolvat problema stadionului. Va fi gata cu ocazia turneului final al EURO 2020. La rând așteaptă Giuleștiul și Ghencea. Despre Rapid s-a auzit că va avea un stadion nou, iar arena din Ghencea va fi renovată.
O altă temă, care este amânată de ani și ani, îi vizează pe campionii de la Sevilla. Cucerirea Cupei Campionilor Europeni (1986) nu a fost asimilată cu o medalie olimpică sau mondială că altfel nu înțelegem cum de este posibil ca acești performeri să nu primescă rentă viageră. Unii dintre ei nu mai sunt printre noi, alții o duc destul de rău. Acel trofeu are străluciri de aur de oriunde l-am privi, iar acei adevărați eroi ar merita mai mult.
Pista olimpică de canotaj trebuie făcută. Canotajul este una dintre disciplinele sportive care aduce medalii olimpice. Fără o bază de pregătire ca la carte e greu să se emită pretenții la laurii olimpici. Nu este moft ci o constatare realistă. Sunt și alte discipline care așteaptă investiții serioase în infrastructură.
Fondurile europene și capitalul privat sunt două variante la îndemână. Un investitor poate băga bani într-o bază sportivă dacă are garanția că va primi chirie pentru pregătirea sportivilor și competițiile organizate acolo. Un raționament simplist dar perfect funcțional. Altfel de unde bani pentru atâtea și atâtea proiecte de care are nevoie sportul românesc?
Cât despre Elisabeta Lipă cred că va realiza multe lucruri frumoase pentru sport. Îi place să facă asta și pentru că muncește cu plăcere este imposibil să nu apară rezultate pozitive.