Camelia Anca Baciu, psiholog-psihoterapeut: „Merele, lămâile, legumele verzi și anghinarea favorizează detoxifierea organismului”

februarie 18, 2016 in Natură și sănătate

Camelia Anca Baciu - psiholog-psihoterapeutDe profesie psiholog-psihoterapeut, doamna Camelia Anca Baciu a avut amabilitatea să ne ofere un interviu, în exclusivitate, despre relația dintre natură și sănătate. În prezent psiholog-consultant la Hofigal, cel mai mare producător autohton de suplimente alimentare și cosmetice pe bază de plante, Camelia Anca Baciu ne vorbește despre cum ne ajută natura să nu răcim, să rezolvăm problema surmenajului intelectual, cum să facem detoxifierea organismului sau cum să fim mai frumoși. „Iubiți-vă corpul, mintea și sufletul! Ascultați-le vocea, șoapta!”, este mesajul doamnei Baciu.

„Echinaceea în combinație cu vitamina C, spirulina cu extract total de cătină și uleiul de cătină ajută la întărirea imunității.”

Suporter de Serviciu: Suntem în plină iarnă. Cum ne poate ajuta natura ca să nu răcim?
Camelia Anca Baciu: Natura ne ajută dacă o respectăm. Organismul rămâne sănătos dacă îl iubim și-l susținem preventiv. Sistemul imunitar este conceput astfel încât să ne ferească de boli. Când acesta dă semne de slăbiciune, e semn că avem nevoie de odihnă, alimentație echilibrată și de un aport optim de vitamine și minerale. Pentru că, de multe ori, alimentația nu ne mai asigură necesarul de substanțe esențiale, se impune administrarea de suplimente nutritive naturale. Schema fitoterapeutică pentru întărirea imunității cuprinde echinaceea în combinație cu vitamina C, spirulină cu extract total de cătină, dar și ulei de cătină ca atare. Uleiul de cătină obținut prin presare la rece are foarte multe vitamine și minerale care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a organismului. La fel de eficientă este și combinația dintre spirulină, cătină și uleiuri esențiale, cum sunt uleiul volatil de mentă sau cel de cimbru, cu proprietăți antiseptice și antibacteriene. Aceste produse naturale sunt recomandate în sezonul rece, când scăderea temperaturilor face ca organismul nostru să fie mai vulnerabil la infecțiile respiratorii.
De asemenea, gemoderivatele pot fi folosite atât profilactic cât şi curativ în infecțiile căilor respiratorii provocate de virusuri. Pot fi folosite gemoderivatele cu efecte antiinflamatoare şi imunostimulante, de preferat la indicația unui medic cu competență în fitoterapie: gemoderivat din muguri de coacăz negru, mlădițe de măceş, muguri de porumbar, muguri de stejar, muguri de carpen, amenți de salcie, muguri de brad alb.
Foarte eficientă în prevenția afecțiunilor respiratorii de iarnă este salinoterapia, metoda prin care persoanele inhalează aerosolii salini, a căror acțiune asupra organismului se realizează prin inhalare și prin piele
Nu subestimați odihna sau somnul , hidratarea și sporturile de iarnă!
Echinaceea

„Spirulima, coenzima Q10 sau topinamburul – alternative naturiste pentru surmenaj.”

Suporter de Serviciu: Ce alternative naturiste există pentru surmenajul intelectual?
Camelia Anca Baciu: Surmenajul este o stare caracterizată prin oboseală accentuată, care se poate manifesta prin scăderea capacității de concentrare, de memorare, de muncă, iritabilitate, dureri de cap, dureri musculare, insomnii, somnolență, etc.
Diagnosticul trebuie pus de specialiști în medicină, psihologie. Prima vizită o facem la medicul de familie. E necesar să fie identificată cauza surmenajului și eliminată, redusă atât cât este posibil. Ne va fi recomandat un nou program de viață, soluții pentru alimentație adecvată, somn odihnitor, odihna activă, combaterea sedentarismului, armonizarea psihică etc.
S-ar putea să fie nevoie și de tratament complementar, acupunctură, masaje, precum și suplimente naturale, cum ar fi:
– Spirulină – cu rol în eliminarea stărilor de oboseală cronică;
– Coenzima Q10 – acțiune antioxidantă, rol de energizant celular;
– Extract uleios de levanțică – adjuvant în stres, tulburări de anxietate, somn, astenie psihică, etc;
– Amarant de țelină – topinambur – adjuvant în stările de surmenaj intelectual;
– Extract hidroalcoolic de mentă – rol sedativ;
– Extract hidroalcoolic de tei – pentru stări de astenie;
– Tinctură de angelică – diminuează stările de agitație psihomotorie;
– Tinctura de orz – cu acțiune benefică în nevralgii și stări de insomnie, etc.
Dacă simțiți nevoia, mergeți cu încredere și nădejde la psihoterapeut!
Coenzima Q10 in ulei de cătină

„O detoxifiere eficientă este aceea care acționează până la nivel celular.”

Suporter de Serviciu: Cum putem face detoxifierea organismului?
Camelia Anca Baciu: Detoxifierea este un proces complex și organismul nostru, sănătos fiind, are modalitățile și căile lui proprii să o facă!
Când avem dificultăți în acest proces al detoxifierii – atenție dacă e vorba de toxine sau doar de deșeuri! – este indicat să cerem sfaturi și recomandări de la specialiști în sănătate.
O detoxifiere eficientă este aceea care acționează până la nivel celular și readuce într-o stare optimă mediul intern din întregul corp.
Există o serie de alimente care favorizează detoxifierea organismului:
– Merele – furnizează fibre și substanțe nutritive, ajutând la stimularea bilei, organ care alături de ficat are rol în curățarea toxinelor, deșeurilor;
– Lămâile – revigorează digestia prin stimularea eliberării de enzime, iar vitamina C ajută la transformarea toxinelor într-o formă solubilă ce poate fi eliminată cu ușurință din organism;
– Legumele verzi – foarte bune datorită clorofilei care curăță organismul de toxine, metale grele, ierbicide și pesticide, cresc conținutul de oxigen și purifică sângele (broccoli, castraveți, țelină, varză, urzici, ceaiuri de păpădie, etc);
– Anghinarea crește producția de bilă, purifică și protejează ficatul.
De asemenea, complexul detoxifiant natural format din extract de armurariu, extract de busuioc, extract de cimbru, extract de zmeură, extract de levănțică, extract de lemn dulce, ulei volatil de rozmarin, ulei volatil de mentă, are rol protector, de restabilire a funcției celulare hepatice și efect profilactic împotriva apariției afecțiunilor provocate de acumularea de toxine în organism.
Un alt supliment alimentar util în procesul de detoxifiere este combinația dintre magneziu și anghinare (extract uscat de anghinare îmbogățit cu săruri organice de magneziu) sub formă de comprimate acoperite.
Nu uitați ca detoxifierea completă se face atât pe plan fizic, cât și psihic și sufletesc!
Respirați corect, iubiți și mișcați-vă!
MagAnghinar

„Folosiți cu încredere cât mai multe produse naturale!”

Suporter de Serviciu: Dar pentru frumusețe?
Camelia Anca Baciu: Frumusețea exterioară și sănătatea pielii cântăresc greu în viața unei persoane, fie femeie, fie bărbat!
Impactul vizual contează mult în vremurile pe care le trăim!
De aceea e necesar să acordăm timp și atenție frumuseții noastre. Avem multe metode la îndemână – de la igiena personală de bun simț până la masaje dintre cele mai sofisticate, produse și suplimente naturale, intervenții non invazive, odihnă, yoga, sport, etc.
Alegeți ce vi se potrivește și ce vă face bine!
Apelați la consultații, la specialiștii în frumusețe, psihologie sau medicină. La profesioniști, nu la amatori!
Folosiți cu încredere cât mai multe produse naturale de genul lapte de corp, creme din extract de plante și vitamine, uleiuri volatile autentice pentru masaj, aromoterapie, măști cosmetice hidratante și nutritive, produse dermatocosmetice omologate, de calitate.
Iubiți-vă corpul, mintea și sufletul! Ascultați-le vocea, șoapta! Reușita!
Cremă antirid