În fotbalul profesionist nu există trădare!

februarie 17, 2016 in Liga 1

Eric Bicfalvi a ales Dinamo ca să vină mai aproape de echipa națională. Nici vorbă de trădare a trecutului… stelist!

Eric Bicfalvi a ales Dinamo ca să vină mai aproape de echipa națională. Nici vorbă de trădare a trecutului… stelist!

Când Ciprian Marica a ales să semneze cu Steaua fanii dinamoviști l-au arătat cu degetul vorbind despre trădare. După ce Eric Bicfalvi a ales pe Dinamo, ieri, am văzut pe facebook mesaje ale fanilor steliști care invocau acealași lucru: trădare. O stare anormală pentru un fotbal care se crede sănătos. Nu există trădare în fotbalul profesionist. Orice fotbalist are pe umeri o carieră și o familie. Contează contractul și țintele de performanță. Marica și Bicfalvi, înainte de Steaua, respectiv Dinamo, au pus mai presus dorința de a reveni la echipa națională și, nu în ultimul rând, șansa de a lupta pentru patru trofee: titlul de campioan, Cupa României, Cupa Ligii și Supercupa României. Marica și Bicfalvi nu au trădat pe nimeni ci doar își fac meseria!

Luis Figo și Gică Hagi. Două nume legendare ale fotbalului european și mondial. Cariere impresionante, atitudini ireproșabile pe teren. Ambii au slujit cu mândrie două grupări de o mie de ori mai rivale decât Steaua și Dinamo: Real Madrid și FC Barcelona. Au jucat pentru granzii Spaniei la cel mai înalt nivel și nu s-a mai vorbit despre trădare. Fanii adevărați, care cunosc fotbal, au respectat deciziile celor doi!
În România ca la nimeni. A venit Marica la Steaua și gata scandalul. Dinamoviștii îl fac trădător. După principiul că, cine nu e cu noi este împotriva noastră. Ce să trădeze? Ciprian Marica a evoluat pentru Dinamo în perioada 2001-2004 când a bifat 23 de apariții și a marcat patru goluri. În 2003 a debutat și în Cupa UEFA, unde a înscris un gol în poarta viitoarei sale formații, Șahtior Donețk.
Eric Bicfalvi a jucat în tricoul Stelei ceva mai mult decât Marica în cel al lui Dinamo. Bicfalvi a fost stelist în perioada 2007-2012, a jucat în 63 de partide și a înscris trei goluri. În vara anului 2012 a semnat un contract pe trei ani cu echipa ucraineană Volîn Luțk unde s-a făcut remarcat.
În cazul ambilor jucători nu există motive ca să fie acuzați de trădare. După un astfel de principiu, rudimentar, înseamnă că multe transferuri importante făcute în fotbalul mondial erau ratate. E vremea ca și suporterii să-și schimbe mentalitatea. Dacă tot cer schimbarea de atitudine în fotbalul românesc cred că acest aspect implică și tribuna.
Marica și Bicfalvi au venit să joace acolo unde au fost primiți, acolo unde au avut cele mai bune oferte, acolo unde au șanse reale de a ajunge în lotul naționalei pentru EURO 2016, acolo unde pot câștiga trofee importante. Restul sunt povești!