Din prea multa graba…

decembrie 18, 2010 in Handbal

Cred ca aceasta constatare este definitia corecta pentru ratarea calificarii in finala Campionatului European de handbal feminin. Romania a avut numeroase momente in care putea prelua, decisiv, controlul in meciul cu Suedia. Din pacate, graba izvorata din dorinta de victorie s-a intors impotriva fetelor ca un bumerang. In loc de lupta finala, pentru aur, elevele lui Radu Voina vor juca, duminica (ora 15:30), in finala mica a competitiei. Miza: bronzul european si calificarea la CM 2011!

Ma asteptam sa intram greu in meci. „Stilul” asta ne-a cam caracterizat la turneul final din Danemarca si Norvegia. La un moment dat, prin minutul 5, Suedia ajunsese la 4-1. Ne-am revenit si in minutul 20 avem 9-7, apoi 10-8. Dar, in loc sa ne desprindem decisiv, desi am avut ocazia, ne-am grabit cand nu trebuia permitand suedezelor sa revina desi erau in inferioritate numerica.
Scenariul s-a tot repetat pana la final ca intr-un film de cosmar. De la extaz la agonie nu era nevoie decat de un atac ratat. Mental nu am rezistat uriasei presiuni adusa de miza calificarii in marea finala. Eliminarea Mihaelei Tivadar, pe final de meci, intr-un moment cand Romania avea 22-21, a fost bomboana amara pusa pe tortul pregatit pentru sarbatorirea victoriei „tricolorelor”.
Finalul a adus un scenariu pe care l-am mai vazut, de foarte multe ori, la echipele romanesti aflate aproape de obtinerea unui rezultat istoric. Cristina Neagu, cea mai valoroasa handbalista a lotului, a ratat un 7 metri exact cand ne agatam de ultima speranta. Era primul 7 metri ratat de Cristina in meciul cu Suedia. Dar o iertam pentru ca la aceste Europene a reusit multe lucruri frumoase si o caruta de goluri.
Am pierdut cu Suedia. Un 23-25 pe care il vom uita cu greu. Dar este viata si dupa acest esec. Duminica e musai sa batem Danemarca. Sincer, nu conteaza medaliile de bronz cat calificarea la Mondialul de anul viitor. Fetele astea sunt ale noastre si de foarte multe ori ne-au facut sa ne simtim mandri ca suntem romani. Trebuie sa credem in ele pana in ultima secunda. Fruntea sus fetelor! Hai Romania!