Declaratie de dragoste

decembrie 19, 2010 in Handbal

Fetelor, va iubim! Sunt sigur ca aceste cuvinte au fost pe buzele a milioane de romani dupa meciul de infarct al nationalei feminine de handbal contra Danemarcei. Romania s-a razbunat pentru infrangerea suferita in grupe si a ajuns a treia natiune in handbalul european. Una peste alta, parca mai frumos este sa castigi finala mica decat sa pierzi in ultimul act al competitiei. Un „Dream Team” de vis, o nationala superba!

Am avut parte de un 16-15 uluitor reusit in fata unei echipe impinsa de la spate de un public fanatic. In sala din Herning, elevele lui Radu Voina si-au dovedit clasa reusind un meci de aparare senzational. Sa primesti doar 15 goluri in 60 de minute, chiar in fieful danezelor, este pur si simplu socant.
La succesul din finala mica se mai adauga o mare bucurie. Cristina Neagu a reusit sa castige duelul cu suedeza Lina Thorstenson devenind golghetera Campionatului European. Contra danezelor, Cristina n-a mai stralucit la fel cu a facut-o in celelalte partide insa la rampa au iesit Ada Nechita si portarul Talida Tolnai.
„Toto”, handbalista care se roaga tot timpul la Dumnezeu, a pus lacat pe poarta Romaniei. Talida a aparat cam tot ce se putea apara, in unele randuri avand interventii miraculoase. O fata modesta, o fata muncitoare care a iesit in evidenta exact atunci cand Romania a avut nevoie de ea.
Nu stiu daca puteam invinge Norvegia. Intr-o finala cu o asemenea miza este posibil orice, absolut orice. Repet, cred ca mai importanta si frumoasa este victoria din finala mica decat sa fii pierdut finala mare. Pentru Romania este prima medalie castigata la Europene, iar in plus „tricolorele” au obtinut si biletele pentru Mondialul din 2011.
Dragi prieteni, suntem a treia natiune din Europa la handbal feminin. Un privilegiu adus Romaniei de niste fete extraordinare. Am trait la acest Campionat European clipe de neuitat. Si amare, dar mai mult dulci.
Ceea ce au facut ele acolo, in tinuturile inghetate ale Nordului, inseamna mai mult decat sport, inseamna tarie de caracter. O lectie de viata si o motivatie in plus pentru cei care vor sa faca performanta, indiferent de domeniu. La handbal feminin avem valoare. Pentru asta merita sa le spunem frumoaselor de pe semicerc: fetelor, va iubim!