De la „marș trist” la „sirtaki”. Urmează „samba”?

octombrie 21, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Naționala României se bate cu Grecia pentru biletele care duc în Brazilia. „Tricolorii” au nevoie de suporteri. La București se joacă totul!

Naționala României se bate cu Grecia pentru biletele care duc în Brazilia. „Tricolorii” au nevoie de suporteri. La București se joacă totul!

Cât de repede se poate trece de la agonie la extaz și invers. Acum o lună ne făceam calcule că nu prindem barajul, iar acum naționala visează la Rio de Janeiro. România va întâlni Grecia într-o dublă de foc pentru Brazilia. Prima confruntare este pe pământ elen, iar returul decisiv la București. Avem speranțe. Amestec de bucurie cu prudență. Naționala elenă pare o echipă îmbătrânită dar nu e deloc așa. Are jucători experimentați și a trecut cu succes destule confruntări de acest gen. Dar România visează. Inventivitatea selecționerului Pițurcă și norocul său, deja tradițional, poate să-i ducă pe „tricolori” la turneul final. Ar fi ceva miraculos. Ar fi o calificare mai importantă decât cele reușite de „Generația de Aur”. De ce? Pentru că azi e mai greu decât a fost atunci!

Suporterii se bucură. La baraj, România a dat peste Grecia. E mai bine decât cu Franța sau Portugalia dar în niciun caz nu-i un motiv de țopăială. De la un fel de „marș trist”, în grupa D, peluzele tricolore au prins viață și, înainte de baraj, dansează „sirtaki”. Să fie prea devreme?
Grecia este un adversar extrem de periculos. Dacă aruncăm o privire peste rezultatele din grupa G constatăm că singurele probleme ale Greciei au fost cu… Bosnia Herțegovina, deja calificată direct. Egal la Atena, înfrângere în Bosnia. În rest victorii pe bandă cu Slovacia, Lituania, Letonia și Liechtenstein. Dar nu asta ne sperie ci faptul că elenii au primit, atenție, doar patru goluri în 10 partide!
Cine ar trebui să se bucure mai mult? Greu de spus. De bucurat se bucură ambele țări. Grecia știe să se apare, aleargă de mănâncă pământul și joacă excelent în deplasare. România are inventivitate, un atac bun și o foame mai mare de performanțe.
Și uite cum reprezentativa României schimbă dansul. E gata să facă orice ca să joace samba pe plajele de la Rio. Dar nu-i va fi ușor însă dacă iese bine va fi cu atât mai frumos. „Tricolorii” au o șansă imensă de a reintra în circuitul mondial după o pauză de 16 ani. Visul unor nopți de toamnă poate prinde viață pe 19 noiembrie, data returului cu Grecia de la București!