Simona Halep, supernova Estului!

octombrie 20, 2013 in Tenis

Cu cinci trofee WTA, Simona Halep a început cursa de urmărire a Virginiei Ruzici, cu 12 victorii în turneele profesioniste. Pe când un succes de... Grand Slam?

Cu cinci trofee WTA, Simona Halep a început cursa de urmărire a Virginiei Ruzici care are 12 victorii în turneele profesioniste. Pe când un succes de… Grand Slam?

După triumful de la New Haven (Statele Unite) am scris despre Simona Halep că „dacă va menține același ritm de creștere în performanțele sale vă spun că anul viitor are mari șanse să joace finala unui turneu de Grand Slam”. Halep s-a impus, sâmbătă, în turneul de la Moscova devenind noua „țarină” a Kremlinului și a… Estului. O victorie care a adus-o pe locul 14 mondial. Simona Halep este la un pas de Top 10 și sunt convins că triumful într-un turneu de Grand Slam este foarte aproape. Succesul din Rusia este al cincilea din cariera Simonei. Cu unul mai mult decât Irina Spârlea și Ruxandra Dragomir. Dar până la cele 12 titluri ale Virginiei Ruzici mai are de muncă. Un lucru e clar: supernova Estului strălucește din ce în ce mai tare!

Cu 7-6 (1), 6-2 în fața australiencei Samantha Stosur, Simona Halep atinge o bornă istorică: cinci victorii în turneele WTA. Cu unul mai mult decât Irina Spârlea și Ruxandra Dragomir. Cu șapte mai puțin decât celebra Virginia Ruzici însă cursa de urmărire abia acum începe.
Triumful de la Kremlin i-a adus Simonei Halep locul 14 mondial și mari speranțe pentru viitor. Top 10 este aproape, iar la cum joacă fata asta este o chestiune de timp până va ajunge acolo. Valabil și pentru turneele de Grand Slam. Cred că 2014 va deveni anul de glorie pentru Simona. Are potențial, are voință!
Apropo de „careul de ași” din Grand Slam. Virginia Ruzici are în palmares un singur triumf la acest nivel: Roland Garros (1978). Sunt convins că Simona va câștiga cel puțin un turneu de așa calibru. Open-ul francez sau poate Wimbledon, US Open sau Australian Open. Ba chiar o poate depăși pe Ruzici. Nu întâmplător, Virginia Ruzici este managerul Simonei. Se vede!
La 22 de ani, constănțeanca Simona Halep a devenit lidera tenisului feminin din estul Europei. Și nu se va opri aici. Va străluci din ce în ce mai tare. Dacă marele Ilie Năstase a spus că „doar Serena Williams poate să o mai bată” înseamnă că așa e. Simona Halep, supernova Estului!