Kings of Extreme Enduro 2013 – Roof of Africa

octombrie 19, 2013 in Sport Extrem

Enduro - LeshotoDupă „Tough One”, „Poarta Iadului”, „Erzbergrodeo”, „Red Bull Romaniacs”, „Red Sea Bull Sky” și „Lagares Extreme” se pregătește ultima cursă „KoEE 2013”, pe „Acoperișul Africii”. Astfel, principala competiție off-road Africa de Sud pentru motociclete, faimoasa „Roof of Africa”, care va avea loc în Lesotho, în perioada 13-16 noiembrie 2013, este ocupată în întregime. Organizatorii au fost nevoiți să închidă listele de înscrieri deoarece au înregistrat 600 de cereri, iar „locuri” sunt numai 400 și în această etapă nu se pot ocupa de un număr atât de mare de rideri.

Combinația dintre reputație și una din cea mai dificilă, mistică și periculoasă cursă din lume, prin munții Lesotho, face ca această competiție să fie atractivă din toate punctele de vedere.
Acoperișul Africii a adunat întotdeauna concurenți de top. Nici anul acesta nu este o excepție. Printre participanții cu renume se află Graham Jarvis, Chris Birch, Andreas „Lettie” Lettenbichler, frații Dan și Ben Hemmingway, Justin Carter pilot cu multă experiență la cursele din Africa, sau Lars Enoekl în premieră la cursa din Lesotho. Un adversar de temut pentru premianții din anii anteriori, Graham Jarvis și Chris Birch, este tânărul Wade Young, originar din Africa de Sud, câștigătorul competiției de anul trecut, deoarece are intenția să ocupe prima treaptă a podimului și anul acesta, mizând pe faptul că va fi greu de învins în propria curte.Enduro
Așadar, polul senzațiilor tari, motoarelor turate, adrenalinei și distracției se mută luna viitoare pe Acoperișul Africii de Sud.

Cătălina Bogdan
Ofițer de relații cu presa
www.zwe.ro