Steaua reloaded

octombrie 22, 2013 in Liga Campionilor

Steaua vrea să trăiască prima noapte de bucurie în UEFA Champions League. Cu Basel nu va fi ușor dar nici imposibil!

Steaua vrea să trăiască prima noapte de bucurie în UEFA Champions League. Cu Basel nu va fi ușor dar nici imposibil!

Meciul cu Basel poate să fie un nou început. La fel de bine poate să fie și un sfârșit. În grupa E, timpul nu mai are răbdare cu Steaua. „Roș-albaștrii” își joacă, în seara asta, ultima șansă de a mai ajunge în primăvara europeană. A Ligii Europa, că de Liga Campionilor nu mai îndrăznesc să deschid gura. Steliștii vor să spargă gheața după o secetă totală cu Chelsea și Schalke 04. Dorință există, asta e clar. Să vedem dacă este și putință. Decalajul dintre această competiție și campionatul României este prea mare ca să visăm la calificări în primăvară. Aici suntem și trebuie să avem curajul să spunem asta. Se vorbește de vreo 30.000 de spectatori în tribunele „Arenei Naționale”. Basel nu e un nume mare în Europa așa că este o cifră mulțumitoare. Steaua – FC Basel, pe „Arena Națională”, ora 21:45, în direct la TVR 1, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1!

Steaua nu are decât o singură variantă câștigătoare ca să mai spere la primăvara europeană: victorie în meciul cu FC Basel. Aici au adus-o eșecurile la scor cu Schalke 04 (0-3) și Chelsea Londra (0-4). Nu scorurile deranjează atât de tare, deși au fost umilitoare, cât decalajul existent la nivelul exprimării pe teren. Unul mare, supărător de mare!
Basel a venit cu mult tupeu la București. Elvețienii sunt în cărțile calificării după ce au detonat bomba grupei la Londra, în prima etapă, cu acel 2-1 de pomină pe „Standford Bridge”. Deși este liderul la zi în campionatul Elveției, FC Basel este o trupă mai abordabilă. Steaua poate obține un succes dacă știe să-și pregătească strategia, iar antrenorul Laurențiu Reghecampf să aleagă cel mai bun unsprezece.
La ora când scriu aceste rânduri ceasul arată 17:02. Prin redacții circulă diferite formule de echipă. Iată o combinație: Tătărușanu – Georgievski, Szukała, Gardoș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari.
Peste câteva ore vom vedea ce și cum. O victorie a Stelei ar face bine Ligii 1 și echipei naționale. Chestie de moral, de atitudine pentru campanile viitoare.