Steaua, egal și suferință

octombrie 23, 2013 in Liga Campionilor

Leandro Tatu a ținut Steaua în viață după prima confruntare cu Basel. O palidă consolare după atâtea și atâtea iluzii îndrăznețe!

Leandro Tatu a ținut Steaua în viață după prima confruntare cu Basel. O palidă consolare după atâtea și atâtea iluzii îndrăznețe!

Leandro Tatu a scăpat Steaua de o mare umilință. Fără golul izbăzitor marcat de brazilian „roș-albaștrii” ar fi rămas la borna zero puncte. Ca să nu mai lungesc vorba, un egal norocos. FC Basel a arătat a echipă onorabilă pentru Liga Campionilor, iar Steaua încă își caută forma din primăvară cu Ajax și Chelsea. Doar amintiri frumoase… Cu un singur punct în grupa E nu vine primăvara dar măcar Steaua poate să mai spere la ceva. Că altă motivație nu văd. În UEFA Champions League se joacă altceva într-o altă viteză. Calitatea individuală a jucătorilor face diferența. Nu investești, nu câștigi. Poate din cauza asta stadionul nu a fost plin ca la alte meciuri. Steaua a smuls un punctișor elvețienilor dar continuă să sufere ca joc la nivel de top!

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Mult așteptata victorie cu Basel nu a venit deși a fost dorită. De jucători, de antrenorul Laurențiu Reghecampf, de suporteri. N-a fost să fie. Putea să iasă și mai rău. Bara lui Stocker și alte ocazii ratate de elvețieni au ținut scorul pe loc astfel că reușita brazilianului Tatu a echivalat cu primul punct câștigat de Steaua în grupa E.
E limpede că jocul „roș-albaștrilor” nu mai este cel din primăvară cu Ajax și Chelsea. Parcă are o viteză în minus. Poate două. Dacă se caută cu lumânarea scuze există. Cea mai de acceptat este aceea că titulari de drept precum Chipciu sau Chiricheș nu se mai află în unsprezecele de bază. Absența lor se simte mai mult decât s-a crezut inițial. Steaua trebuia să aducă jucători de același calibru cu cei doi. Și nu s-a întâmplat asta! 🙁
Calcule prea multe nu se pot face. Basel poate miza și pe un egal în returul de peste două săptămâni. Doar o formă de senzație poate să mai scoată Steaua în primăvară. O palidă consolare este că Chelsea a oprit cursa celor de la Schalke 04 după ce i-a bătut pe nemți, la ei acasă, la scor de neprezentare. 🙂
Cum speranța moare ultima să vedem ce iese după partida de la Basel. Poate, poate se leagă ceva. Dar și așa Steaua pare copleșită de nivelul fotbalului din grupele UEFA Champions League. Un nivel care crește constant de la un sezon la altul în timp ce fotbalul românesc rămâne pe loc!