Pandurii la… Maxim

octombrie 24, 2013 in Liga Europa

Pe „Artemio Franchi”, Pandurii vor avea de înfruntat o echipă mare, Fiorentina, dar și o galerie celebră, „Ultras Viola”!

Pe „Artemio Franchi”, Pandurii vor avea de înfruntat o echipă mare, Fiorentina, dar și o galerie celebră, „Ultras Viola”!

Neînvinsă în deplasare la debutul în Europa, echipa Pandurii Tg. Jiu calcă timid pe urmele legendarei „Craiova Maxima”. În seara asta, la Firenze, în însorita Italie. Gorjenii sunt însoțiți de legendele Universității Craiova care în anul 1982, în Cupa UEFA, reușeau să elimine Fiorentina. Cămătaru, Cârțu, Țicleanu sau mai tânărul Săndoi au fost aplaudați pe străzile Florenței mai ceva ca vedetele Pandurilor. Normal. Lumea nu uită marile performanțe. O injecție de moral pentru Pandurii care sunt în fața unui meci aproape imposibil. După calculele hârtiei. Altfel, pe teren, teoretic orice este posibil. „Viola” este într-o formă de zile mari dar și Pandurii visează frumos. Pe „Artemio Franchi”, în amintirea „Craiovei Maxima”, poate începe o nouă poveste de legendă. Fiorentina – Pandurii, ora 22:05, în direct la Pro Tv, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1!

Florența, Florența, ce oraș minunat! Când vine vorba despre fotbal fuga la arhivă. Anul 1982, unul de referință pentru fotbalul românesc. Naționala României, cu Mircea Lucescu antrenor, reușea un egal de pomină, 0-0, pe terenul campioanei mondiale Italia. În același an, Universitatea Craiova elimina Fiorentina în primul tur al Cupei UEFA.
Nu întâmplător câteva nume de legendă ale Craiovei au fost invitate la meciul Fiorentina – Pandurii. Gest de lăudat făcut de clubul Pandurii. Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu, Aurică Țicleanu, Mircea Irimescu și Emil Săndoi sunt acolo. Românii care trăiesc în Firenze i-au oprit pe stradă, îi salută, fac poze cu ei semn că legendele nu mor niciodată.
Pandurii au o misiune dificilă. Fiorentina vine după un thriller pentru istorie cu Juventus pe care l-a câștigat după ce Juve conducea cu 2-0 pe „Artemio Franchi”. Casele de pariuri au reacționat pe măsură cota „Violei” învârtindu-se în jurul cifrei de 1,35.
Prea multe nu sunt de spus. Emoțiile gorjenilor sunt mari și de înțeles. Deja circulă și formula de echipă la care antrenorul Cristi Pustai va apela în această seară: Mingote – Ungurușan, Christou, Erico, Momcilovici – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Distefano – Matulevicius. Să le ținem pumnii gorjenilor cu speranța că vor face un meci mare!