Federația, o jumătate de pas înainte

octombrie 25, 2013 in Națională

Suporterii echipei naționale au parte de bilete mai ieftine pentru meciul cu Grecia. Din păcate, nu-și pot rezerva locurile dorite!

Suporterii echipei naționale au parte de bilete mai ieftine pentru meciul cu Grecia dar nu-și pot rezerva locurile dorite! 🙁

După ce Pandurii a pierdut la scor de neprezentare în Italia, 0-3 cu Fiorentina, am zis că nu mai e cazul să scriu despre această „înfrângere normală” cum i-a spus antrenorul Cristi Pustai. Mai bine despre „dubla” României cu Grecia pentru calificarea la Mondialul găzduit de Brazilia. Salut decizia Federației de a scade prețul biletelor. Uite că lumea a dat năvală să vadă returul de la București. Grecii, la fel. Dar cum se întâmplă pe la noi nu se poate face o treabă bună până la capăt. Pe site-urile care vând bilete online nu se pot rezerva locuri, iar pe două dintre ele nu se poate plăti cash, la domiciliu, contravaloarea tichetelor. Doar card sau alte forme bancare. Deja se intră într-o altă zonă de suporteri, iar cei mulți, fără carduri sau conturi, vor trebui să-și dea coate la casele de bilete. Sper să se rezolve și asta!

Degeaba se reduce costul biletelor dacă facilitățile oferite mai rău îi împiedică decât îi ajută pe suporterii echipei naționale. Prima mare problemă: nu se pot rezerva locuri. Te trezești cine știe unde. La partidele Stelei nu se întâmplă așa ceva. Intri pe site, rezervi locurile dorite, alegi opțiunea de plată și gata.
Apoi nu pe toate site-urile acreditate se poate plăti cash. Carduri sau conturi personale nu au chiar așa de mulți fani. În aceste condiții se face o primă selecție pe criterii financiare, incorectă și indecentă. Omul știe că dă comanda, iar după asta așteaptă curierul. E mai simplu, iar în plus și Federația încasează banii mai repede.
E clar că problema deranjează multă lume și trebuie rezolvată urgent. Formula este simplă. Șefii Federației pot lua legătura cu administratorii site-ului care comercializează bilete pentru partidele Stelei și cu asta basta. Ține de bun simț ca suporterii să beneficieze de opțiunea de a rezerva locurile și de a plăti cash pe orice site își comandă tichetele.
În rest revin și salut decizia FRF de a oferi iubitorilor echipei naționale posibilitatea de a putea cumpăra bilete mai ieftine. În România există o realitate socială de care s-a ținut cont. Măcar să ajungă naționala la Mondial!