Cui îi mai arde de fotbal?

mai 20, 2013 in Liga 1

Din ce în ce mai puțini spectatori la meciurile de fotbal din Liga 1. Doar Steaua mai umple arenele în urma performanțelor europene. Fotbalul, încotro

Din ce în ce mai puțini spectatori la meciurile de fotbal din Liga 1. Doar Steaua mai umple arenele în urma performanțelor europene. Fotbalul, încotro?

„Dosarul Transferurilor”, trimis la rejudecare pentru că n-avea expertiză contabilă de specialitate întocmintă de un expert independent sau nu știu ce altă chichiță de procedură. Gigi Becali a ajuns în penitenciar pentru o cauză care nu are legătură cu fotbalul și lasă Steaua la mâna hazardului. Acuzațiile în privința meciurilor aranjate în zona pentru evitarea retrogradării au revenit în prim-plan ca pe vremea „Cooperativei”. Întâmplări și evenimente care generează o lehamite națională. Sincer, nu-ți mai pasă de meciuri, de transferuri, de clasament, de nimic. În acest moment, fotbalul a devenit mai mult o pacoste decât o pasiune adevărată. Și totuși, cui îi mai arde de fotbal? Acum, astăzi, aceasta-i întrebarea!

Ca imagine, fotbalul românesc este la pământ. Cu multe nume grele implicate în „Dosarul Transferurilor”, cu patronul echipei campioane trimis după gratii. Nu comentez deciziile instanței pentru că nu e mormal așa ceva dar în toate aceste spețe sunt multe semne de întrebare. Sigur, viața și timpul va oferi răspunsuri la toate întrebările retorice și nu numai.
Din această perspectivă nu văd cine mai vrea să bage bani în fenomen. Altădată, fotbalul era atractiv pentru că reprezenta un vehicul de imagine. Acum, după atâtea și atâtea scandaluri, după ce au apărut problemele cu justiția, frica s-a cuibărit în sufletul celor care își mai făceau calcule cu și pentru acest sport. Mă tem că asta va fi marea pierde: fuga sau ezitarea investitorilor autohtoni!
Culmea e că și în plan sportiv sau înmulțit suspiciunile. Dacă la titlu nu sunt comentarii, în lupta pentru evitarea retrogradării sunt… scenarii. Și vorbe grele. Iașul acuza Viitorul lui Gică Hagi că a luat ușor punctele din curtea Stelei. Acuzații spuse la nervi pentru că dacă e să băgăm mâna în foc pentru cineva din fotbal acela este Hagi. Dar suspiciunile persistă și macină, încetul cu încetul, încrederea suporterilor în ierarhiile din fotbal.
Sincer, vă mai arde de campionat, Cupa României sau de cupele europene?
Apropo, zilele astea se joacă returul semifinalelor de Cupă. Sufletește, nu mai există acea dorință de a vedea fotbal. Oamenii sau săturat de mizerii și nedreptate. Protestul lor e tacit: nu mai vin pe stadioane. Tribune goale și lehamite. O imagine devastatoare cu consecințe clare pentru fotbalul românesc: înecul în mediocritate!