Adrian Cristea, un eșec previzibil!

mai 21, 2013 in Internaţional

Adrian Cristea a dezamăgit și la Standard Liege. Un fotbalist de mare talent care a eșuat în marea performanță datorită atitudinii de... amator!

Adrian Cristea a dezamăgit și la Standard Liege. Un fotbalist de mare talent care a eșuat în marea performanță datorită atitudinii de… amator!

Mi-am pus mari speranțe în transferul lui Adrian Cristea la Standard Liege. Un jucător care știe cu mingea dar pe cât de bun este cu balonul la picior pe atât de capricios și dezordonat e în viața de dincolo de stadion. Credeam că sub comanda lui Mircea Rednic, cel care l-a dorit la Standard, „Prințul” va reuși să-și organizeze viața, să vadă cu alți ochi marea performanță. N-a fost așa. Opt meciuri în care a prins echipa, iar dintre acestea doar trei în postura de titular. Puțin. Acum, probabil se va întoarce la Petrolul. Poate e mai bine. Măcar va juca în cupele europene. Dar cariera? Păi după ce-a făcut la Liege… Un eșec previzibil datorat atitudinii. La Adrian Cristea, aventurile de orice fel au contat mai mult decât fotbalul!

Chiar dacă Adrian Cristea a fost transferat la recomandarea antrenorului Mircea Rednic, șefii lui Standard Liege au preferat împrumutul în locul unui transfer definitiv. Știau ei ce știau și vroiau să se convingă că totul este ok. Uite că n-a fost. Cristea nu a confirmat și rareori a prins prima echipă.
O carieră controversată cu „realizări” mai importante în zona presei mondene decât în lumea fotbalului. Nu se pune problema de talent. Adi Cristea este un fotbalist adevărat dar comportamentul de dincolo de stadion nu l-a ajutat ci la îngropat în mocirla mediocrității.
De vină suntem și noi, jurnaliștii. Vedeți, mai sus, în deschidere, am folosit o poreclă, „Prințul”, cu scopul de a evita repetarea numelui. Dar de unde vine acest „supranume”? Din prea multă atenție acordată unor jucători cărora le place să țină prima pagină a ziarelor sau să fie în prim-planul emisiunilor de știri. În timp ce fotbalul l-au trecut pe planul doi!
La Standard Liege, Cristea a avut șansa să ajungă mare. Cu adevărat. Putea să revină și în vizorul echipei naționale. Din păcate, a dat cu șutul la încă o șansă. Poate ultima. Cu o ușurință vecină cu ridicolul. Ce-o fi în capul acestui fotbalist?
În cazul Adrian Cristea, transferul la Standard Liege poate intra în categoria eșecurilor previzibile. Se știa despre capriciile jucătorului român însă belgienii au mers pe mâna lui Rednic. Și s-au ars tare de tot. Consecințele pot afecta și relațiile antrenorului român cu gruparea belgiană. Păcat. Adrian Cristea putea să fie mare!