Petrolul – CFR, o finală cu miză triplă!

mai 22, 2013 in Cupa României

Cupa României este calea cea mai scurtă spre cupele europene. Petrolul și CFR vor „pașapoarte” în regim de urgență!

Cupa României este calea cea mai scurtă spre cupele europene. Petrolul și CFR vor „pașapoarte” în regim de urgență!

Petrolul Ploiești și CFR Cluj vor juca finala Cupei României. „Găzarii”, după 18 ani de așteptare. „Ceferiștii”, pentru salvarea unui sezon întreg. Un fel de examen al generației tinere de antrenori, Cosmin Contra, respectiv Eugen Trică. Se joacă pe „Arena Națională”. Clar, lumea va ține cu Petrolul. CFR este însă echipa-trofeu. Păstrând proporțiile, cum e Chelsea în Anglia. În ultimii ani, trupa din Cluj n-a jucat cine știe ce în aceste finale dar le-a câștigat. Trofeele rămân, vorbele se duc pe apa Sâmbetei. O finală inedită între o formație cu un fotbal generos, cum este Petrolul, și o alta cu un joc pragmatic, precum CFR. O finală de Cupa României cu miză triplă: trofeul în sine, posibila plecare a lui Contra la Dinamo și rămânerea lui Trică la CFR!

La prima vedere, Petrolul pare în avantaj la cucerirea trofeului. Echipa antrenată de Cosmin Contra practică un joc generos, ofensiv și inventiv. Poate cel mai frumos din Ligă. Pe lângă asta, faptul că finala se joacă la București e un al doilea avantaj. Și nu unul oarecare. „Găzarii” pot aduce lejer vreo 20.000 de fani pe „Arena Națională”. Plus cunoscuta ostilitate a publicului bucureștean față de CFR… Cam asta e atmosfera în care se va juca finala.
CFR s-a scos cu Astra. Un adversar mai tare decât Oțelul „topit” de Petrolul. CFR a bătut la Giurgiu, cu 2-0, și merge în finală. În tur abia s-a ales cu un 0-0 chinuit. Până la urmă a fost un rezultat bun deoarece, mai bine de o repriză, ardelenii au avut un jucător mai puțin pe teren. Calificarea s-a jucat la Cluj, iar în seara asta echipa care a marcat în deplasare și-a tras partea leului. Și cam atât!
Două echipe frumoase cu doi tehnicieni tineri. Cosmin Contra, la Petrolul, Eugen Trică, la CFR. Două caractere puternice care vor face din finala Cupei României un fel de examen pentru acreditare în lumea bună a antrenorilor. Un trofeu este un trofeu mai ales că în cazul lui Contra și Trică ar fi primul din postura de tehnicieni.
O finală de Cupa României cu miză triplă: trofeul în sine, posibila plecare a lui Contra la Dinamo și rămânerea lui Trică la CFR. Măcar din această perspectivă avem garanția unui joc pe viață și pe moarte!