Steaua, încotro?

mai 23, 2013 in Liga 1

Steaua traversează una dintre cele mai dificile perioade din istorie. Suporterii și Liga Campionilor sunt reperele care pot evita criza!

Steaua traversează una dintre cele mai dificile perioade din istorie. Suporterii și Liga Campionilor sunt reperele care pot evita criza!

Viața merge înainte. Valabil și pentru Steaua. Fără patronul Gigi Becali, aflat în pușcărie din cauza unui dosar controversat, gruparea din Ghencea caută oxigen. Sărbătoarea pregătită în cinstea titlului cu numărul 24 a fost contramandată din respect pentru patron. Firesc, uman. Țara piere, iar baba se piaptănă. Cam asta ar fi însemnat, pe scurt, petrecerea de după meciul cu Brașov. E clar că Steaua de ieri nu va mai fi aceeași cu Steaua de mâine. Gigi Becali era persoana care dirija totul și lua deciziile fără să stea prea mult pe gânduri. De multe ori din instinct. Uneori i-a ieșit, alteori, nu. Singura garanție că totul va fi bine este Mihai Stoica. Un manager care le are cu transferurile. În acest moment, calificarea în grupele Ligii Campionilor este singura cale prin care Steaua poate evita criza. Altfel, e tare complicat!

Am mai spus-o și cu alte ocazii. Gigi Becali, cu bune și rele, criticat sau lăudat, a ținut Steaua sus și a reușit performanțe europene notabile. Sezoane la rând, „roș-albaștrii” s-au chinuit să prindă competițiile europene, iar când au ajuns acolo s-au revanșat aducând multe puncte la coeficientul de țară de la UEFA. Semn că în campionat au jucat pe bune. Asta ca să închidem gura analiștilor puși să demoleze Steaua prin orice formă.
Steaua își leagă viitorul de un singur obiectiv: grupele Ligii Campionilor. E musai să ajungă acolo. Gigi Becali a spus, de mai multe ori, că Steaua se autofinanțează însă aceste cuvinte pot avea o logică solidă doar dacă „roș-albaștrii” se califică în grupele UEFA Champions League.
Un obiectiv greu de realizat în formula cu Gigi Becali dincolo de gratii. Chiar dacă el comandă totul. Sunt de luat decizii rapide, poate la minut, iar o astfel de comunicare cu patronul Stelei pare imposibilă. Teoretic. Practic, s-au văzut multe. Consider că Mihai Stoica va avea un rol esențial în plan sportiv. De el va depinde cât de bine se va descurca Steaua pe piața transferurilor. Și nu numai.
Și suporterii vor avea un cuvânt de spus. Acum, la greu. Singurul mod în care își pot ajuta echipa este să vină la stadion. Dacă se joacă cu tribunele pline, mai mereu, atunci Steaua nu va mai depinde de cineva. Mă aștept la o astfel de reacție. Doar vorbim despre clubul cu cei mai mulți fani în România. Steaua, încotro? Spre grupele Ligii Campionilor!