Rapid sau trenul pierdut

mai 24, 2013 in Liga 1

Rapidul poate trăi doar cu ajutorul suporterilor. Altă cale nu se prea vede la orizont...

Rapidul poate trăi doar cu ajutorul suporterilor. Altă cale nu se prea vede la orizont…

Peste câteva ore, Rapidul joacă la Mediaș ultimul meci în formula completă. În ultima etapă, joi, oficial cu porțile închise, antrenorul Marian Rada a anunțat că bagă juniorii. Un mod de a protesta, legal și elegant, față de tot ceea ce i s-a întâmplat acestei echipe. Un protest împotriva amenzilor aberante încasate de la Jandarmerie și Ligă deși clubul din Giulești era cu un picior în groapa insolvenței, împotriva patronului George Copos care a uitat nepermis de ușor de culorile alb-vișinii și de „farmecul vieții” la gruparea de lângă Podul Grant, împotriva manevrelor de orice fel din fotbalul românesc. Rapidul a ajuns ca o locomotivă bătrână, cu aburi, care iese din triaj și se pierde încet, încet în zare. Un alt tren pierdut de un fotbal muribund. Măcar din respect pentru acest club, Liga Profesionistă ar putea decide ca joi, 30 mai, să deschidă porțile „Giuleștiului”. Chiar cu riscul de a se „fenta” regulamentul!

Liga pierde nu numai o echipă cu nume dar și un spirit. Ca o ironie a vremurilor pe care le trăiește din plin clubul din Giulești, s-a ajuns până acolo încât cei puși să se ocupe de insolvență acuză jucătorii Rapidului că ei ar fi tartorii dezastrului. O bătaie de joc mai mare nici că se putea!
Dacă ne luăm după declarațiile din ultimele zile, în această seară vedem pentru… ultima oară Rapidul de clasa I. Cu jucători care au făcut aproape imposibilul pentru a evita retrogradarea în plan sportiv. Dar ce au reușit ei pe teren au distrus alții din birouri!
Antrenorul Marian Rada a spus că joi va juca cu juniorii. Bine ar face și m-aș bucura să nu se răzgândească. Ar fi un protest de răsunet la adresa tuturor mizeriilor din fotbal dar mai ales față de modul în care au fost tratați jucătorii și antrenorii de la Rapid. Au jucat cum au putut mai bine deși au fost neplătiți cu lunile.
Peste câteva zile, Rapidul se desparte oficial de Liga 1. Teoretic, astăzi, în fața celor de la Gaz Metan, este ultima apariție a jucătorilor din vagonului de clasa I. După care nimeni nu mai știe nimic. Poate doar șuierul unei locomotive care iese din triaj să mai spargă liniștea care se așează, încet și sigur, peste tot ceea ce înseamnă Rapid. E trenul pierdut… Cum începe piesa cu același nume a trupei „Compact”: „Trenul acesta pierdut / Gânduri și vise deșarte / Pleacă în necunoscut / Tot mai și tot mai departe…