Super – Bayern, Super – Bayern, hey, hey!

mai 25, 2013 in Liga Campionilor

Arjen Robben, coautor la primul gol, autorul golului decisiv. Omul care a adus ]n vitrina lui bayern München trofeul Ligii Campionilor!

Arjen Robben, coautor la primul gol, autorul golului decisiv. Omul care a adus în vitrina lui Bayern München trofeul Ligii Campionilor!

Bayern München a învățat din finala de Liga Campionilor pierdută, în sezonul trecut, în fața lui Chelsea. Sâmbătă seară, pe „Wembley”, bavarezii nu s-au mai rupt în figuri la impresia artistică dar au câștigat trofeul UEFA Champions League. Omul meciului? Probabil Arjen Robben, jucătorul care a ratat din toate pozițiile pentru ca apoi să fie decisiv: pasă de gol la reușita lui Mandzukic și golul victoriei bavareze, din minutul 89. Borussia Dortmund a cam dat cu șutul la ocazii, în special în prima repriză, iar la un asemenea nivel asta de costă scump. Adică, trofeul. Bayern – Borussia 2-1. Bayern München este regina Europei! Un „Super Bayern” cum n-a mai existat vreodată!

La impresia artistică, Borussia Dortmund a avut un ușor plus. Micuț dar l-a avut. Poate ocaziile din prima repriză, multe și clare, poate raidurile în viteză care păreau să taie șuvițe, șuvițe apărarea lui Bayern, poate lejeritatea demarcărilor acestui incredibil atacant, Robert Lewandowski. Poate și alte aspecte. Un singur lucru au uitat elevii antrenorului Jürgen Klopp. Și asta din cauza lipsei de experiență. Nu impresia artistică aduce trofee ci golul în plus față de adversar!
Bayern a fost echipa mai bună din finală. Pe undeva s-a făcut dreptate față de cele văzute în alți ani sau chiar acum o săptămână, în Liga Europa, la meciul Benfica – Chelsea. Trupa antrenorului Jupp Heynckes a controlat ostilitățile cu sânge rece. Mai puțin în prima repriză, mai mult în cel de-al doilea mitan.
Jupp Heynckes, un antrenor cu un curaj dezarmant. Să ai tupeul să-l titularizezi în prima finala de Liga Campionilor sută la sută germană pe croatul Mario Mandzukic în locul atacantului naționalei Germaniei, Mario Gomez, este uluitor. Dar și acest aspect de onestitate explică cum s-a format „Super Bayern”-ul lui Heynckes!
Un 2-1 mai spectaculos decât o arată cifrele. Olandezul Arjen Robben a făcut prăpăd. După ce a ratat ocazii după ocazii, după pauză s-a dezlănțuit total. Pasă cu gol pe tavă pentru Mandzukic, iar apoi reușita pentru istorie cu un minut înainte de final. În acest peisaj bavarez, golul Borussiei, semnat de Gundogan, din penalty, mai valorează ceva doar pentru… statistică.
Concluzii: pe ansamblu, Bayern München a fost echipa mai bună; Robben a fost decisiv pentru triumful bavarezilor; Borussia Dortmund a dominat prima repriză dar ocaziile s-au răzbunat!