Astra, făcută praf de arbitraj!

mai 26, 2013 in Liga 1

Patronul Astrei, Ioan Niculae, este tentat să se retragă din fotbal: „Să se facă curățenie în acest arbitraj care este de râsul lumii”

Patronul Astrei, Ioan Niculae, este tentat să se retragă din fotbal: „Să se facă curățenie în acest arbitraj care este de râsul lumii”. Fără comentarii!

Astra Giurgiu n-a reușit să treacă, nici de data asta, de CFR Cluj. La Giurgiu a fost 3-3 dar egalul ca la teatru este „opera” unui arbitraj catastrofal. În minutul 10, Astra conducea cu 2-0 și totul părea ok. Peste două minute a venit eroarea uriașă a arbitrului Adrian Cojocaru care a dat aiurea penalty la căderea teatrală a lui Weldon după un duel în careu cu Ben Youssef. Și parcă nu era suficient ce-a făcut arbitrul că i-a mai arătat și cartonașul roșu jucătorului Astrei. Oficialii gazdelor, antrenorul Daniel Isăilă și președintele Dinu Gheorghe, au vrut să scoată echipa de teren și au sfârșit prin a fi trimiși în tribună. O nebunie totală. La finalul jocului, patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, a anunțat că în sezonul următor retrage echipa din campionat. În semn de protest la adresa mizeriilor din arbitraj. Foarte bine. Chiar nu se mai poate. Poate îl urmează și alții!

Astra n-a scăpat de ghinion în întâlnirile cu CFR. După eliminarea din Cupa României a mai venit încă un duș rece încasat de la trupa antrenată de Eugen Trică: 3-3 acasă, în campionat. Giurgiuvenii rămân sub semnul întrebării în ceea ce privește Europa League și stau la mâna Petrolului. Dacă „găzarii” i-au Cupa atunci Astra are șanse mari să ajungă în Liga Europa.
Ce-a fost la Giurgiu? La început un meci liniștit care s-a transformat pe parcurs, dar mai ales la final, într-un mare scandal. După 10 minute, Astra avea 2-0 și nimic nu prevestea tămbălăul. Arbitrul Adrian Cojocaru a ieșit la rampă și a dictat un penalty aiurea pentru CFR. Plus cartonaș roșu pentru Ben Youssef. Meci rupt complet de o decizie anapoda. În acest context de suspiciune, egalul din final este ceva logic și nu trebuie să mire pe nimeni.
Și n-a fost singiura eroare a arbitrului. Și n-a fost singurul arbitru care a greșit decisiv… Logic, speculațiile curg în valuri mai ales după ce antrenorul Daniel Isăilă și președintele Dinu Gheorghe au vrut să scoată echipa de pe teren. S-a săturat lumea de mizerii. Nu întâmplător, Ioan Niculae, patronul Astrei, a spus după joc că în sezonul viitor retrage echipa din campionat. Cum ar putea protesta mai eficient decât așa?
Arbitri continuă să facă greșeli mari. Mult prea mari. Iată, în cazul Astrei, „eroarea” lui Cojocaru îi poate priva pe giurgiuveni de prezența în Liga Europa. Așa ceva este strigător la cer. Patronii din fotbal, cu bune și rele, bagă bani în fenomen. Și nu puțini. Singura formă de respect pentru ei este ca echipele lor să beneficieze de arbitraje corecte. Sigur, ar fi suficient pentru… normalitate!