Frica de concurență, dovada neputinței!

mai 27, 2013 in Liga 1

Unii dintre „câini” nu suportă concurența. Din acest motiv  recurg la gesturi extreme. mai bine ar juca fotbal!

Unii dintre „câini” nu suportă concurența. Din acest motiv recurg la gesturi extreme. Mai bine ar juca fotbal!

S-a scris în presă că președintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, a fost huiduit de jucători la ieșirea din vestiar. După ce și-a dat cu părerea asupra stilului de joc la meciul cu Viitorul lui Hagi. Supărarea „câinilor” a fost provocată de declarațiile furnizate mass-mediei de patronul Ionuț Negoiță care pregătește schimbări masive în lotul de jucători. O reacție de frustrare evidentă și o răutate la adresa lui Anghelache care deși n-a jucat fotbal în iarbă e tobă de… fotbal. Mai mult, este profesor universitar doctor în științe economice, iar pe vremuri a condus marele Dinamo construit de Mircea Lucescu. Pe lângă asta, domnul Anghelache răspunde pentru banii investiți de Negoiță. Jucătorii care l-au huiduit, ca pe maidan, ar face bine să joace fotbal cu adevărat. Reacția lor reprezintă un dispreț al… neputinței. Să țină minte: concurența nu iartă!

Se tot spune că patronii nu trebuie să se bage la echipă. Teorie corectă până la un punct. Când pierzi, iar echipa nu joacă mare lucru nu poți sta cu mâinile în sân. E vorba de bani și onoare. La Dinamo, omul de legătură dintre Ionuț Negoiță și echipă este președintele Constantin Anghelache.
Un om cu un calm ieșit din comun. Nu a jucat fotbal în iarbă dar știe multe despre cum se organizează și se conduce un club de fotbal.
Domnul Anghelache a fost șef la Dinamo încă din mandatul marelui Mircea Lucescu. Atunci s-a legat prietenia dintre cei doi. De multe ori fac schimb de impresii și se consultă în privinața deciziilor importante. Anghelache îl întreabă de fotbal, „IL Luce”, de economie. Apropo de economie. Actualul șef al „câinilor” este profesor universitar doctor în științe economice, cu activități vaste în mediul universitar și autorul unor cărți de specialitate. A scris și despre fotbal.
Dacă este adevărat episodul relatat de presă, cum că unii dintre jucătorii lui Dinamo l-au huiduit la ieșirea din vestiar înaintea partidei cu Viitorul Constanța, mi se pare revoltător. Ca șef de club, Anghelache avea tot dreptul să fie acolo și să-și dea cu părerea. Dovada că a avut dreptate este că jucătorii dinamoviști au fost praf cu Viitorul și au pierdut meciul într-o manieră jenantă, umilitoare. La fel ca Steaua.
Motivul acelor huiduieli, dacă au fost, este frica de schimbare. La Dinamo vor veni jucători noi, cu atitudine, iar unii dintre titularii de acum nu prea mai au ce să caute pe acolo. Dovadă că nu suportă concurența!