Steaua, un sezon și-o unică idee: titlul 24!

mai 28, 2013 in Liga 1

Șapte ani, 79 de puncte. Steaua a câștigat titlul cu numărul 24, iar fanii sunt fericiți!

După șapte ani, 79 de puncte. Steaua a câștigat titlul cu numărul 24, iar fanii sunt fericiți!

Steaua a ajuns la finalul sezonului cu trofeul la care a râvnit de șapte ani: titlul cu numărul 24. O sărbătoare gradioasă din toate punctele de vedere. Dacă în plan fotbalistic distanța dintre „roș-albaștrii” și celelalte echipe a fost uriașă, iată că diferența este și mai evidentă în plan organizatoric. De la ora 16:00 la ora 23:00 pe „Arena Națională” și la Piața Constituției a fost o sărbătoare similară cu cele văzute la marile cluburi europene. Antrenorul Laurențiu Reghecampf a reușit să adune în jurul său mai toată suflarea stelistă oferind echipei o stare de spirit cum n-a mai avut de multă vreme. Managerul Mihai Stoica, patronul Gigi Becali și suporterii au susținut și stimulat această stare de spirit. Titlul cu numărul 24, o performanță pentru care s-a muncit pe brânci, iar rezultatele din Europa arată că reușita Stelei nu este întâmplătoare. Felicitări!

Filosofia lui Gigi Becali de a forma o echipă competitivă, aproape în întregime românească, are răsplata cuvenită acum, la final de sezon. Singurii „stranieri” care au început meciul cu Brașovul, câștigat la pas cu 4-0, au fost Szukala și Georgevski. În rest jucători autohtoni, de clasă, care au crescut enorm sub comanda antrenorului Laurențiu Reghecampf.
Și că tot am adus vorba de Reghe, el are meritele cele mai mari. El l-a adus pe preparatorul fizic Thomas Neubert, el a transformat lotul într-un grup unit, el a impus un stil de joc și o disciplină specifică marilor campioane, el a adunat toată suflarea stelistă în jurul unui singur deziderat: titlul cu numărul 24.
Dincolo de cei șapte ani de așteptare și cele 79 de puncte care au adus titlul grupării din Ghencea, sau al 50-lea trofeu intern din istorie, Reghecampf a reușit să redea Stelei stilul de joc care a făcut-o celebră, fotbalul dezinvolt și în viteză, tupeul de a se bate cu marile forțe fotbalistice ale Europei. Acesta este marele câștig al Stelei lui Reghe!
Sunt convins că sărbătoarea de pe „Arena Națională”, apoi din Piața Constituției, avea și mai multă culoare dacă acolo era prezent și patronul Gigi Becali. Cu bune și rele, Gigi Becali a ținut această echipă cum a știut și cum a putut mai bine. Uneori poate a greșit, alteori, nu. În tribunele „Arenei Naționale” am văzut un banner pe care scria: „Suntem alături de familia ta!”. O nuanță care ne pune pe gânduri. Poate și pe domnul Becali!
Steaua a reușit o performanță frumoasă completată de o sărbătoare grandioasă. Sloganul „Uniți spre Titlul 24” și-a găsit răspunsul marți seară. Steaua București a devenit, oficial, campioana României!