Un „10” de Ligă? Simplu: Nicolae Dică!

mai 29, 2013 in Liga Campionilor

Nicolae Dică, un „decar” pentru stilul de joc al Stelei.

Nicolae Dică, un „decar” potrivit pentru stilul de joc al Stelei. Și un golgheter adevărat!

Încă nu s-au stins ecourile victoriei Stelei. În Ghencea se fac deja calcule pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Steaua mai are nevoie de jucători de top. S-a vorbit de Mutu, iar pe Mutu îl doare-n cot. S-a vorbit de Sînmărtean, iar omul n-are nicio treabă cu Europa și preferă banii lui Porumboiu. Steaua încă mai caută acel număr 10 de care are nevoie la mijloc și un atacant letal. Dacă atacantul e mai ușor de găsit și de adus cu „decarul” e problemă mare. Și totuși el există. Nu costă foarte mult și e aici, în Liga 1. Un jucător cu o tehnică impecabilă, un coordonator de joc inventiv, un excelent executant al loviturilor libere și nu în ultimul rând un golgheter autentic. Da, Nicolae Dică, e „decar” de Ligă! De UEFA Champions League!

În memoria suporterilor Stelei încă mai există acea frază memorabilă rostită de comentatorul partidei Dinamo Kiev – Steaua (1-4), din grupele Ligii Campionilor (2006): „Du-te, Dică, du-te!”. Nicolae Dică a făcut atunci un meci mare reușind două goluri memorabile. Anii au trecut, iar viața l-a dus la Constanța ca să-i ajute pe „mânjii” Viitorului.
În acest moment, Steaua are nevoie de un „decar” pur-sânge. Goana după Mutu și Sînmărtean a fost un fel de furtună într-un pahar cu apă. Nu știu cât ar fi putut ajuta Steaua. Mutu, un fotbalist cu un comportament agitat și imprevizibil în afara arenei. Sînmărtean, un jucător pe cât de talentat pe atât de capricos. Cred că oficialii Stelei ar trebui să se reorienteze repede.
Rezolvarea este aici, în România. Și nu departe, la Constanța: Nicolae Dică. Argumente pro sunt multe. În primul rând, Dică este accesibil ca preț. Site-ul www.transfermarkt.de (http://www.transfermarkt.de/de/nicolae-dica/bilanz/spieler_15004.html) îi acordă o cotă de transfer de 700.000 de euro dar cred că suma va fi mai mică în cazul unei tranzacții Viitorul – Steaua. De valoare nu se pune problema. Băiatul ăsta e un meseriaș și știe să bage mingea-n ațe. L-am văzut pe Dică la ultimele jocuri ale Viitorului și a fost în formă. Inclusiv din punct de vedere fizic deși a avut ceva probleme în sezoanele precedente.
Singurul aspect care nu se încadrează în fișa jucătorului dorit de Steaua este vârsta. Și totuși… Deși are 33 de ani, Nicolae Dică poate face față, măcar un sezon, la pretențiile Stelei. El ar rezolva problema coordonatorului de joc. Și nu numai. Știe jocul echipei, stilul, e obișnuit cu Europa și, un aspect foarte important, este iubit de suporteri.
Decât să umble după cai verzi pe pereți, oficialii Stelei ar face bine să dea o fugă la Constanța ca să-l transfere pe Dică. Nu de alta, poate-l iau alții!