Cu Italia, test util!

noiembrie 18, 2015 in Națională

Test reușit și în tribune. La Bologna au fost prezenți aproximativ 3.000 de suporteri români care au câștigat duelul cu fanii locali.

Test reușit și în tribune. La Bologna au fost prezenți aproximativ 3.000 de suporteri români care au câștigat duelul cu fanii locali.

Un 2-2 onorabil dar mai ales un amical folositor pentru naționala lui Iordănescu. Presiunea asupra Italiei, din final, a lăsat o impresie pozitivă la sfârșit de an. Am văzut unde suntem în acest moment și avem speranțe că la vară, pe pământ francez, va ieși bine. Andone a spart gheața și a marcat primul gol pentru România. În sfârșit, avem o confirmare pentru zona ofensivă acolo unde nu stăm deloc bine din cauza accidentărilor și absențelor. „Tricolorii” au suplinit diferența de valoare individuală prin organizare și atitudine. O formulă relativ simplă pentru o prezență onorabilă la turneul final al EURO 2016. Cu Italia a fost un test util dar importante vor fi meciurile de pregătire programate anul viitor.

Naționala României s-a obișnuit să fie pragmatică. În fotbalul de azi e la modă. A avut două ocazii clare cu Italia și a marcat două goluri. Cu un așa adversar și pe terenul său este foarte bine. Paradoxal, în grupa de calificare a cam fost secetă în atac, iar cu Italia s-a marcat de două ori.
O notă bună pentru „spaniolul” Florin Andone care a reușit primul său gol în tricoul cu tricolor. Un gol așteptat de ceva vreme care ne bucură. Naționala avea ceva probleme în ofensivă, din cauza accidentărilor și a lipsei de formă a unor titulari, iar într-un astfel de peisaj Andone poate reprezenta o variantă eficientă.
Italia ne-a dominat după pauză. Puternic dar nu trebuie să ne punem semne de întrebare atât de mari dacă ținem cont de diferența de valoare individuală dintre jucătorii celor două echipe. Când ai în față nume ca Buffon, Bonucci, Chiellini, Marchisio sau El Sharaawy un 2-2 pe terenul Italiei, de patru ori campioană mondială și finalistă la ultima ediție de EURO, este mai mult decât ok.
Naționala României termină anul pe plus. Cu o calificare la regalul EURO 2016, în Franța, iar la impresia artistică a punctat cu jocul bun din finalul întâlnirii cu italienii. Apărarea, punctul forte în preliminarii, s-a clătinat destul de mult în prima parte a reprizei secunde. Suficient cât să se aprindă becul roșu pentru selecționerul Anghel Iordănescu. Știe el ce are de făcut…
Revin și spun: a fost un test reușit. Cele mai importante sunt însă partidele de pregătire programate anul viitor. Acolo vom verifica formula de echipă pentru turneul final. Important este ca jucătorii aflați în vizorul „Generalului” să fie sănătoși, să joace ca titulari și să bifeze doar reușite. În Franța avem o șansă și cred cu tărie că nu ne facem de râs!