Elisabeta Lipă, născută să fie campioană!

noiembrie 16, 2015 in Special

Marea provocare pentru Elisabeta Lipă abia urmează: șefia sportului românesc. Și are șanse reale de reușită pentru că este o campioană!

Marea provocare pentru Elisabeta Lipă abia urmează: șefia sportului românesc. Și are șanse reale de reușită pentru că este o campioană!

Multiplă campioană olimpică, general și ministru al sportului dacă guvernul propus de premierul Cioloș primește votul Parlamentului. Elisabeta Lipă este foarte aproape de cea mai mare realizare din carieră: să devină șefa sportului românesc. Dacă ajunge pe scaunul de ministru nu-i va fi ușor. Dar nici greu pentru că este obișnuită să lupte și să muncească. Doamna Lipă a demonstrat că dincolo de salba de medalii câștigate în canotaj știe să fie campioană și ca… manager. La Dinamo a început munca de administrare aproape de la zero. Într-un mediu neprietenos ca să nu-i spun ostil. Și a reușit să-și îndeplinească obiectivele propuse schimbând radical fața Complexului Sportiv Dinamo: sediul clubului a fost modernizat, sală polivalentă nouă, sală de fitness modernă, bazin olimpic de înot și polo acoperit, bazinul descoperit, sala de lupte și sala de scrimă au fost renovate etc. Elisabeta Lipă va reuși pentru că este născută să fie campioană!

Am avut ocazia s-o cunosc pe doamna Lipă în multe situații. Când era sportivă, când a ajuns general, când a devenit președinte al Clubului Sportiv Dinamo, la diferite evenimente. Am scris despre ea, am făcut emisiuni radio-tv, am vorbit cu plăcere despre această femeie senzațională pentru că este campioana campioanelor. Simplu, nu? 🙂
Elisabeta Lipă reprezintă numele de care avea nevoie sportul românesc. Spre deosebire de alții, Lipă vine cu o experiență impresionantă. Mă refer la sport dar mai ales la statutul de manager. La Dinamo a făcut lucruri minunate care se văd, se folosesc. Unii poate cred că e floare la ureche să conduci un club sportiv dar nu e chiar așa. Obținerea de fonduri, de finanțări este o adevărată artă într-o lume dominată de birocrație și alte apucături urâte. Elisabeta Lipă a reușit să treacă de aceste bariere!
Dacă lista de miniștri propusă de premierul Dacian Cioloș trece de votul din Parlamanet, doamna Lipă va ajunge, oficial, ministru al sportului și tineretului. Ce are de făcut? Multe. Finanțarea sportului de performanță, și nu numai, proiecte pentru tineret, susținerea pregătirii sportivilor pentru marile competiții sunt priorități imediate. La anul vine cea mai dificlă Olimpiadă din istoria sportului românesc unde bătălia pentru medalii va fi extrem de dificilă.
Dincolo de mulțimea de medalii, trofee și distincții, doamna general are o țintă neatinsă: pista olimpică pentru canotaj. Acum va avea șansa să rezolve o problemă pentru care s-a luptat de ani buni dar s-a lovit mereu fie de birocrație, fie de promisiunile deșarte ale politicienilor sau autorităților locale.
Fiți siguri, Elisabeta Lipă va intra în istoria sportului și ca… ministru!