Cu Armenia, totul sau nimic!

septembrie 1, 2017 in CM 2018 - Rusia

După ceva vreme, naționala României se întoarce la București. Suporterii așteaptă doar victoria. Altfel reacția lor va fi imprevizibilă!

Naționala României are nevoie de 12 puncte din patru meciuri ca să mai spere la mondial. Un fel de „fata morgana”. Când joci afară cu Muntenegru și Danemarca poți spera dar fără prea mult elan. Selecționerul Christoph Daum nu-i bagă-n seamă pe Budescu și Alibec din motive doar de el știute. Probabil vrea o echipă nemțească, cu parametrii și fără mingicari. 🙁 Din păcate, rezultatele anterioare nu țin cu el. Cu Armenia nu va fi un galop de sănătate. Victoria contează și trebuie dublată de un succes în Muntenegru. Altfel, domnul Daum poate spune adio naționalei României. Un meci de totul sau nimic. Ce trist dar parcă a căutat necazul cu lumânarea. Fotbalul românesc are resurse nebănuite care pot fi valorificate doar de antrenorii care îl cunosc bine. Aplicarea de „șabloane” patentate de alții este ca și cum ai încerca să plantezi roșii în Antarctica. Sper să batem Armenia dar viitorul pare incert!

Speranța moare ultima. O frază deja celebră la care tot apelăm ca să păstrăm interesul la cote înalte. Mai sincer, ca să ascundem politicos neputința unei naționale care a ajuns să adune același număr de puncte cu Armenia, șase. Undeva în subsolul grupei E. Of, E de la „exit”? Asta ca să facem haz de necaz. 🙁
Naționala României are statut de favorită în fața Armeniei. Dar nu chiar așa de clar dovadă că la casele de pariuri cota pentru o victorie a „tricolorilor” oscilează între 1,40 și 1,45. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Sigur nu va fi meciul din tur. Armenii au orgoliu și vor da totul pentru a șterge un pic din acel dezastruos 0-5 încasat acasă de la „tricolori”.
Ai noștri vin fără Budescu și Alibec, jucători care pot face diferența. Selecționerul Daum are explicații pentru orice fel de întrebare însă pentru neconvocarea celor doi nu ne-a oferit un răspuns frontal. Probabil că parametrii măsurați au fost mai importanți decât ce știu să facă pe teren Budescu și Alibec.
Dar iată formula de echipă care circulă prin redacții: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Cr. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu, Băluţă, B. Stancu – Fl. Andone. Rezerve: Fl. Niţă, Hanca, Moţi, Găman, St. Filip, R. Marin, Maxim, A. Ivan, Ad. Popa.
Nu există altă variantă decât victoria. Altfel este dezastru amestecat cu umilință. De aici și teama pentru deznodământul final. Chiar dacă se va rata calificarea măcar să luăm punctele rămase în joc ca să dregem un pic busuiocul. Poate o exagerare atât timp cât jucăm afară cu Muntenegru și Danemarca. De aceea, partida cu Armenia este un joc de totul sau nimic!

P.S. România – Armenia, „Arena Națională”, ora 21:45, în direct la TVR1 și TVR HD!