Simona, „Masha” a fost mai bună!

august 29, 2017 in Tenis

Maria Sharapova (dreapta), un fel de „magie neagră” pentru Simona Halep. „Masha” a învins-o în toate meciurile!

Meciul Simona Halep – Maria Sharapova s-a încadrat perfect în tiparele unui eveniment fabulos menit să marcheze aniversarea a 20 de ani de la inaugurarea celei mai mari arene de tenis din lume, „Arthur Ashe Stadium”. Tribune pline, două jucătoare de top, suspans și un tenis de vis. Vioara întâi a fost „Masha” care a reușit unul dintre cele mai bune jocuri din carieră. Sclipitoare, de la superba rochiță neagră presărată cu zeci de cristale Swarovski până la pantofii de joc – tot negrii și ei, care semănau cu niște botine din piele întoarsă. Strălucitoare în cele mai multe momente ale confruntării. Un fel de „magie neagră”. Simona a făcut un meci bun însă a fost trădată de serviciu. Spre deosebire de Cincinnati, Simona a dat totul. Pur și simplu, Sharapova a fost într-o formă de zile mari. Greu de învins. Un thriller demn de o finală de US Open, nu de turul I. 🙁 Furia acumulată de „Masha” după suspendare s-a rezărsat ca un uragan peste Simona. Cu trucuri cu tot. O revenire de senzație!

Cheia meciului a fost serviciul. Plusul de înălțime al Mariei Sharapova i-a oferit și un plus de viteză, suficient de mare, la primul serviciu. În timp ce Simona a servit lent și scurt. De aici au venit returile devastatoare trimise de „Masha”. Halep a fost pusă în dificultate la majoritatea servicilor permițând Sharapovei lovituri riscante dar câștigătoare.
De data asta, Simona Halep a dat totul. Cel puțin asta a transmis jocul ei. Păcat de ghinionul avut la tragerea la sorți care i-a oferit o „finală” în primul tur. Simona nu a abandonat lupta în momentele în care totul părea pierdut. În cel de-al doilea set rusoaica a avut 4-1 și minge de 5-1 însă Halep s-a impus cu 6-4. La final a fost 6-4, 4-6, 6-3 pentru „Masha” care a merit victoria.
Revenirea de senzație a Sharapovei a însemnat și revenirea trucurilor care au făcut-o celebră. De la gesturile duse la extrem în timpul serviciilor până la strigătele de refulare după mingile câștigate. De la evitarea călcatului pe liniile de demarcație ale terenului până la refugiul în vestiar înaintea setului decisiv. La fel s-a întâmplat și în meciul cu Simona care ajunsese să servească copiilor de mingi, iar Sharapova nu mai apărea de la cabină. 🙁
Una peste alta, un meci pe care nu-l vom uita prea curând. Noi ca noi dar mai ales Simona Halep. Nu este ușor să suporți șapte înfrângeri în cele șapte meciuri cu „Masha”. Acum, Maria Sharapova are drumul deschis spre trofeu. Dacă o țin picioarele va mătura tot ce-i iese în cale. Dacă nu, ne vom amăgi cu ideea că prestația contra Simonei a fost un simplu foc de paie. Mai degrabă va ajunge la trofeul US Open!