Cu Sharapova, test de moral!

august 28, 2017 in Tenis

A venit vremea ca Simona Halep să-și treacă în cont prima victorie în fața Mariei Sharapova. Chiar la US Open!

Dacă trebuie să alegem un singur motiv pentru a explica de ce pierde Simona Halep, atunci când îi e lumea mai dragă, acesta este MORALUL. Am mai scris despre asta, s-a comentat despre asta. Acum, la US Open, sorții i-au aruncat în drumul spre trofeu pe rusoaica Maria Sharapova. O super jucătoare care a bătut-o ori de câte ori a avut ocazia. Mai exact de șase ori. Un meci extrem de dificil care vine după pățania de la Cincinnati. Tare greu, tare greu. Simona a lăsat de înțeles că s-a refăcut psihic după corecția aplicată de Muguruza însă nu știu dacă este suficient de bine ca s-o bată pe rusoaică. Senzația lăsată este că Simona se teme de Sharapova. Cred că acest detaliu va reprezenta cel mai aprig adversar al Simonei. Dacă va reuși să se debaraseze de teama că n-o poate învinge pe rusoaică sigur va face un meci mare. Un test de moral care-i poate influența puternic cariera!

Simona Halep n-a contat în finala cu Garbine Muguruza, de la Cincinnati, pentru că i-a fost frică să nu rateze șansa de a deveni nr. 1 mondial. Și de ce ți-e frică de aia nu scapi! O vorbă veche bătrânească dar tare adevărată în cazul Simonei. Altfel este greu de explicat acel usturător 1-6, 0-6.
La US Open vom vedea cât de adânci au fost rănile produse de acel eșec. În plan psihic. Paradoxul este că în ultima perioadă Simona a arătat că stă bine mental, că se poate concentra în momentele critice. Eșecul de la Cincinnati a picat ca un trăsnet venit din senin care doare și lasă urme. Vom vedea…
Maria Sharapova este o jucătoare care știe ce vrea. Faptul că n-a mai jucat de ceva vreme nu este suficient ca s-o considerăm învinsă dinainte. Are fizic beton, are serviciu puternic, știe multe trucuri ca să treacă rapid peste momentele dificile dar cel mai important este palmaresul direct din meciurile cu Simona Halep: 6-0. Cât un set alb!
În acest moment, Simona o poate învinge pe rusoaică. Teoria probabilităților spune că șansa ca un eveniment să se întâmple crește cu cât durata de la ultima apariție este mai mare. Cum Simona n-a câștigat niciodată în fața Sharapovei cred că a venit vremea. 🙂
Singurul adversar al Simonei este încrederea în ea însăși. Valoare are, iar dacă va conștientiza acest lucru nu văd alte obstacole în drumul spre victorie. Un test de moral dificil și complicat care poate influența puternic cariera Simonei Halep!

P.S. Simona Halep – Maria Sharapova, turul 1 la US Open, marți, ora 02:00 (ora României).