Colac de salvare sau o piatră de moară?

septembrie 4, 2017 in CM 2018 - Rusia

Stadionul din Podgorica, locul în care „tricolorii” pot deveni prizonierii infernului sau pot găsi un nou început pentru echipa națională!

Cu un joc fără vlagă și confuz, cu moralul șubrezit de criticile care vin de peste tot, naționala României caută la Podgorica identitatea pierdută în urmă cu ceva ani. Un moment complicat mai ales că meciul se anunță extrem de dificil. Muntenegru se află în cărțile calificării, cu șanse chiar la primul loc, iar „tricolorii” pot visa cel mult la cai verzi pe pereți că despre calificare nici pomeneală. Naționala are meci important dar parcă nu mai există plăcerea de altădată. Când Maxim și Moți înjură suporterii ca la ușa cortului mai putem vorbi de chef? Ok, și-au cerut scuze dar cred că pedeapsa trebuia să fie neconvocarea celor doi pentru meciul din această seară. Indiferent de risc, indiferent de rezultatul final. Altfel, șansele matematice de calificare nu au dispărut însă puțini mai au încredere în calcule. Poate nici selecționerul Christoph Daum. Doar victoria ajută matematica oferind selecționerului un colac de salvare fragil. Dacă nu, de gâtul naționalei va atârna o piatră de moară care o va trage și mai în jos!

Speranța moare ultima. Oare de câte ori am auzit asta în sportul românesc? O propoziție în spatele căreia se ascunde de obicei un eșec cu promisiunea că data viitoare va fi mai bine. De multe ori nu se întâmplă asta, iar regretele devin și mai profunde. 🙁
Ca să facem haz de necaz, România mai are șanse matematice de calificare. Totuși, puțini mai cred în calcule. Și asta pentru că jocul „tricolorilor” scârțâie din încheieturi în timp ce domnul Daum găsește scuze și explicații la orice. Nu trebuie să se supere că el răspunde de tot: și de joc, și de rezultate.
În schimb, Muntenegru visează chiar la primul loc. Cu argumente solide. Are echipă, are tonus, are determinare. Trei lucruri pe care nu le regăsim la aceeași intensitate în tabăra „tricolorilor”. După ce au înjurat suporterii pe „Arena Națională”, Maxim și Moți sunt în lot. Maxim, probabil titular. Greșit. Cei doi nu aveau ce să mai caute la Podgorica ci doar în fața televizorului. Scuzele lor sunt binevenite dar exemplul dat altor fotbaliști mai tineri s-a pierdut instantaneu prin iertarea lor.
Victoria în Muntenegru poate reprezenta un colac de salvare pentru viitorul echipei naționale. Ceva de care să ne putem agăța ca să reconstruim prima reprezentativă. O înfrângere însă va revărsa scandal, neîncredere și mediocritate. O piatră de moară care poate duce echipa națională într-o prăpastie adâncă. Cum a pățit Ungaria care nu mai ajunge la mondiale de peste 30 de ani!

P.S. România, echipa probabilă: Tătărușanu – Cr. Ganea, Toșca, Chiricheș, Benzar – N. Stanciu, R. Marin – B. Stancu, Maxim, Adi Popa – Fl. Andone.
Muntenegru – România, ora 21:45, în direct la TVR1!