Cine fura in Franta?

octombrie 9, 2010 in Fotbal

Dupa circul trait la finalul meciului Steaua-Napoli uite ca iar am avut parte de o noapte de cosmar. Franta castiga toate punctele cu un gol marcat dintr-o pozitie clara de offside la Remy, chiar sub nasul „tusierului” portughez. Un alt gol rusinos, specific Frantei, dupa hentul mizerabil comis de Thierry Henry împotriva Irlandei în barajul de calificare la Mondialul sud-african. Dar ce mai conteaza…

Inaintea meciului cu „cocosii galici” nu ne faceam prea multe socoteli. Ba chiar s-au lansat pronosticuri in privinta numelui… noului selectioner. Pana la urma am avut parte de un meci bun al „tricolorilor”. Razvan Lucescu a castigat razboiul cu contestatarii sai demonstrand „live” ca nationala Romaniei poate juca un fotbal de calitate.
Superioritatea tehnica a selectionatei franceze a fost incontestabila. Nu si suficienta pentru o victorie clara. Am facut un meci bun contra Frantei si nu am fi pierdut toate punctele daca unul dintre asistentii lusitani nu avea orbul gainilor la pozitia de offside din care a plecat Remy la primul gol. Aici s-a rupt echilibrul unui meci din care meritam sa luam macar un punct.
Nu e corect sa ascunzi nereusitele in spatele unor erori de arbitraj dar prea au fost multe in ultima vreme. In meciurile amicale cu Ucraina si Turcia au existat faze similare celei de la Paris, iar Romania a pierdut in ambele situatii. La fel si cu Franta. Daca socotim si patania Stelei cu acel polonez Borski, in meciul cu Napoli, cred ca exista, din nou, o problema reala cu arbitrajele, iar Mircea Sandu ar trebui sa ia in serios acest aspect.
La capitolul plusuri as vrea sa punctez organizarea jocului si, in repriza secunda, o alta mentalitate la „tricolori”. Daca impotriva Frantei se recomanda un astfel de stil, in fata celorlalte formatii din grupa trebuie altceva, trebuie sa le atacam din primul minut. Sigur, infrangerea ramane infrangere insa macar stim ca se poate mai mult. Daca vom miza in continuare doar pe o organizare perfecta a jocului senzatia generala este ca selectionerul si echipa se tem de rezultat.
Citesc pe site-uri ca Sapunaru plange in autocar. Pai cum sa nu planga cand un asistent miop, poate si hot, ne-a facut de comanda. Probabil ca Franta trebuia sa castige cu orice pret. Ma intreb insa daca brigada lui Proenca s-a intors in Portugalia doar cu diurna de arbitraj. Oare cine fura in Franta?