(Im)Posibila iubire?

octombrie 6, 2010 in Fotbal

„Niciodata sa nu spui niciodata!”, spune una dintre axiomele verificate in viata. Mihai Stoica si patronul Stelei, Gigi Becali, au declarat in repetate randuri ca nu vor mai colabora insa dincolo de vorbele lor este Steaua. Un club care atrage precum un magnet. In urma cu vreo doua saptamani cei doi au fost la un pas sa bata palma. Acum, dupa plecarea lui „MM” de la Vaslui si venirea lui Narcis Raducan in Ghencea, usile par sa se deschida, din nou, pentru Mihai Stoica.

Mihai Stoica si-a mentinut cota de simpatie in Ghencea desi a plecat de acolo in 2007, in urma unui scandal cu Gigi Becali. Problemele personale dintre cei doi, amplificate de „sfatuitorii” lui Becali, au dus la o despartire surprinzatoare intr-un moment cand Steaua isi redescoperise vocatia de club european de anvergura.
Suporterii stelisti nu l-au uitat pe „MM” chiar daca acesta a gresit fata de ei atunci cand a lovit un fan la tribuna „O”. Sub mandatul lui Mihai Stoica trupa din Ghencea a capatat forta si determinare, tupeu si imaginatie. Nu intamplator, in sezonul 2005-2006, Steaua a fost la un pas de finala Cupei UEFA.
Mihai Stoica este tipul de manager recomandat pentru obiectivele de performanta ale unui club de talia Stelei. Ba chiar pentru pastrarea unui anumit stil de joc format in Ghencea dea lungul istoriei acestei echipe. Faptul ca „MM” a refuzat, pe fata, ofertele primite de la Dinamo si Rapid l-au facut si mai ravnit de fani. Si nu numai…
Orgoliile prea mari care se afla, in acest moment, intre Mihai Stoica si Gigi Becali fac aproape imposibila reconcilierea intre cei doi. Spun aproape pentru ca totul nu tine exclusiv de vointa patronului Stelei sau a lui „MM”. Becali a fost la un pas sa reia colaborarea cu Mihai Stoica insa recomandarile „consilierilor” au amanat marea impacare. Repet, amanat, nu anulat!
O avea Gigi Becali alte pacate dar nu ii putem reprosa ca tine dusmanie cuiva. Steaua pare sa intre pe o directie buna. Numirea lui Narcis Raducan (care a lucrat cu Mihai Stoica la Unirea Urziceni) in functia de director sportiv inseamna un pas mare in reconstruirea relatiei „MM”-Steaua, o iubire considerata de multi… imposibila la aceasta ora. Eu cred ca este foarte posibila. Nu va trece mult si Mihai Stoica va reveni in Ghencea, clubul care I se potriveste precum o manusa.