Viitor cu sperante

octombrie 13, 2010 in Fotbal

Tineretul a ratat calificarea la Euro 2011. Nu este o drama daca ne gandim ca am avut parte de cel mai valoros adversar din barajul de calificare, Anglia. Am castigat insa o echipa pentru… echipa nationala. Si un selectioner al primei representative, Emil Sandoi. Final de poveste pentru o noua generatie de fotbalisti tineri si talentati dar in acelasi timp un posibil inceput de legenda.

Reprezentativa U21 a fost la un singur gol distanta de turneul final al Campionatului European gazduit, anul viitor, de Danemarca. Un moment greu pentru niste jucatori care au muncit mult pentru o astfel de performanta. Nu si un capat de drum.
In afara de Torje, care a ajuns deja in lotul nationalei mari, la tineret sunt cativa jucatori care, nu peste multa vreme, vor deveni titulari de baza in prima reprezentativa. Ma gandesc la Lung, Gardos, Bicfalvi, Sburlea sau Hora. Nici ceilalti nu sunt mai prejos asa ca, cel putin pentru viitorul apropiat, antrenorul nationalei va avea pe cine sa cheme.
Sa nu il uitam pe Emil Sandoi, si el o varianta de luat in calcul daca se pune in discutie schimbul de generatii. Astfel, cand postul de selectioner va deveni vacant Sandoi ar trebui sa fie prima optiune a Federatiei deoarece multi jucatori de la tineret vor face pasul spre echipa mare.
Emil Sandoi a lasat o excelenta impresie in actuala campanie de calificare si poate urma traseul lui Victor Piturca care a ajuns sa antreneze nationala, in 1998, dupa o serie de rezultate pozitive la tineret. „Dubla” cu Rusia este de notorietate pentru Sandoi, iar cu Anglia reusea daca avea un gram de sansa. La 45 de ani, antrenorul Emil Sandoi ne-a demonstrat ca are capacitatea de a gestiona, asa cum trebuie, o campanie de calificare importanta.
Altfel, Torje si colegii lui meritau sa ajunga in Danemarca. Macar pentru devotamentul afisat in preliminarii si in barajul de calificare. N-a fost sa fie. Viata merge inainte, iar impreuna cu ea sperantele acestor tineri jucatori. Am pierdut o calificare dar am castigat o echipa intreaga pentru viitor. Si un selectioner de meserie, Emil Sandoi!