Bute și pericolul din umbră!

aprilie 21, 2013 in Box

Deși în mai boxează cu Jean Pascal, Lucian Bute se gândește aproape obsesiv la revanșa cu carl Froch. Să nu uite, cel mai important meci este cel care... urmează!

Deși în luna mai boxează cu Jean Pascal, Lucian Bute se gândește aproape obsesiv la revanșa cu Carl Froch. Să nu uite, cel mai important meci este cel care… urmează!

Lucian Bute a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru un alt meci mare. Pe 25 mai, contra lui Jean Pascal. Deși pare relaxat, Bute lasă senzația că mintea îi fuge departe. Dar unde? Cred că la Carl Froch. Omul care i-a răpit statutul de campion mondial și „Centura cu Diamante” a versiunii IBF, categoria supermijlocie. Obsesia din umbră care îi macină tot timpul, fiecare secundă. Nu o spune public dar se simte asta în tot ceea ce face, în tot ceea ce spune. Din acest motiv mă tem pentru confruntarea cu Pascal. Cam același profil de pugilist cum este Froch. Agresiv, bătăuș, încasator cu rezistență. Un meci de totul sau nimic pentru Bute. Victoria, îl urcă pe val, înfrângerea, îl coboară discret în mulțime!

Nu întâmplător, Lucian Bute este creditat cu șansa a doua în fața lui Jean Pascal. Stilurile celor doi fac diferența de apreciere. La prima vedere. Nu o spun eu, o spun cei care cunosc box. Nu cred că Pascal era cel mai indicat adversar dar dacă vrea revanșa cu Froch atunci „Mister KO” trebuie să-l bată măr pe Pascal.
Un pugilist-bătăuș. Vine mereu peste tine. Te sufocă, lovește din toate pozițiile, iar când dai în el este ca de piatră. Un bun încasator. Ceea ce nu este cazul la Bute. S-a văzut în thriller-ul de la Nottingham acolo unde Carl Froch a transformat confruntarea cu Bute într-un fel de bătaie de stradă.
Cu toate astea, Lucian Bute nu este o victimă sigură. El are de partea sa tehnica, un joc de picioare destul de bun, alonjă, viteză și lovituri devastatoare. Dacă îi intră asemenea „trasoare”, ceea ce nu s-a întâmplat în meciul cu Froch, are șanse mari cu Pascal.
Am înțeles din presă că Bute este foarte motivat. Se antrenează continuu și pare pornit să-i plătească multe polițe lui Pascal după ce acesta a declarat verzi și uscate la adresa sa. Sper să reușească dar mă tem de pericolul din umbră: Froch. Un succes în fața lui Pascal îl aduce pe Bute foarte aproape de revanșa cu Froch, iar asta poate să se transforme într-un adversar mai tare decât canadianul naturalizat.
Îmi doresc ca Lucian Bute să câștige și să dea din nou nas în nas cu englezul Froch. Nebunia de a merge în bârlogul acestuia, la Nottingham, l-a costat titlul mondial. Ca să redevină campion e musai să-l pună la respect pe Jean Pascal. Bute poate s-o facă. Cu condiția ca, în timpul meciului și nu numai, să nu se mai gândească la Froch!