Rapid a încasat, Rapid a dat!

aprilie 20, 2013 in Liga 1

Antrenorul Marian Rada a surprins pe toată lumea pentru că încă mai reușește să-și motiveze jucătorii. Cred că ăsta este secretul rezultatelor din ultima vreme!

Antrenorul Marian Rada a surprins pe toată lumea pentru că încă mai reușește să-și motiveze jucătorii. Cred că ăsta este secretul rezultatelor din ultima vreme!

Fără bani din cauza insolvenței, jucătorii Rapidului au dat o nouă probă de caracter: victorie la Constanța. Giuleștenii au încasat, în primul mitan, doi pumni care puteau să-i pună la pământ: eliminare Coman, autogol Voicu. Spiritul de grup unit din cauza problemelor financiare i-a ajutat pe „alb-vișinii” să revină miraculos. Chiar dacă golurile victoriei pot fi contestate. Pe bună dreptate: primul gol a fost din offside, al doilea după un corner inexistent. Echipa antrenată de Marian Rada merită toate felicitările. E un miracol cum omul ăsta reușește să-și motiveze jucătorii. Pe de altă parte, îmi pare rău de Viitorul și de Gică Hagi. Poate un egal era mai corect. Dar asta e viața. Când te vezi câștigător înainte de fluierul final riști să pierzi tot!

Rapid a reușit ceva în care nici cei mai înfocați fani nu credeau: să răstoarne un meci care la pauză era ca și pierdut. Tare sunt curios ce le-o fi spus Marian Rada, în vestiar, elevilor săi . Să ai un jucător eliminat, iar apoi să mai vină și un autogol pentru orice echipă cu atâtea belele pe cap, ca Rapidul, ar fi însemnat sfârșitul partidei.
N-a fost așa. Pe de o parte, Viitorul lui Hagi s-a culcat pe ideea că meciul e rezolvat după primele 45 de minute omițând că Rapid este o formație imprevizibilă, cu jucători care se prezintă la meci doar din dragoste pentru fotbal. Nu pentru prime, nu pentru un obiectiv anume!
Puterea grupului și-a spus cuvântul. Giuleștenii au jucat fotbal până în ultima secundă. Așa au venit și golurile. Cu șansă, ambele fiind provocate de erori importante de arbitraj. Un offside și un corner acordat aiurea. Dar și Rapid a avut parte, în alte jocuri, cam de aceeași „rețetă” semn că, pe undeva, există o lege nescrisă a compensației.
Un meci ciudat prin întâmplările consemnate. Poate că egalul reprezenta scorul corect însă constănțenii și-au făcut-o cu mâna lor. Ratări după rătări plus ideea că dacă „alb-vișiniii” au un jucător mai puțin sunt victime sigure. O mentalitate păguboasă în ton cu ceea ce gândește fotbalistul român.
Definiția pe scurt a meciului: o partidă în care Rapid a încasat dar a și dat. Două „boabe”. Suficient pentru trei puncte. Și Europa? Cine mai credea că pot fi speranțe. Rapid e din nou aproape. Dar oare merită efortul jucătorilor când licența nu e sigură?