„Mr. SMURD”, ajutor salvator pentru Gaz Metan!

aprilie 19, 2013 in Liga 1

Gigi Mulțescu sau „Mr. SMURD”. Omul care transformă o echipă fără orizont într-una care joacă fotbal de plăcere și eficient!

Gigi Mulțescu sau „Mr. SMURD”. Omul care transformă o echipă fără orizont într-una care joacă fotbal de plăcere și eficient!

Antrenorul Gigi Mulțescu, poreclit „Mr. SMURD” pentru că e chemat mereu pe post de salvator de la retrogradare, a scăpat Gazul de chinuri și a oprit seria de șase meciuri fără înfrângere a lui „U” Cluj. Un 4-3 incredibil, chiar în fief-ul „șepcilor roșii” unde medieșenii, până vineri seară, nu s-au întâlnit cu victoria în toată istoria clubului. Șapte goluri spectaculoase și un meci nebun. Deși „U” și-a pus paie-n cap cu această înfrângere, speranțele de salvare încă mai există. Ionel Ganea a transformat în bine această formație, iar după lecția de fotbal administrată de Mulțescu sigur va mai căpăta o fărâmă de experiență în plus. „Ganezul” se anunță a fi un antrenor de succes. Deocamdată, în prim-plan este „Mr. SMURD”. Ori de câte ori e chemat la greu face rezultate după care e dat afară. 🙂 Ciudat destin de antrenor!

Insist asupra condiției antrenorului de fotbal în Liga 1, în România. Că muncește prost sau bine e dat afară la primul moft al președintelui de club sau al patronului. Lipsa de răbdare în performanță explică multe dintre eșecurile acestui sezon. De exemplu, Astra gâfâie serios pe final de campionat după ce în ultimele săptămâni a schimbat antrenorii ca pe jambiere.
Și apropo de Astra, după ce Gigi Mulțescu a format acolo o formație competitivă imediat a fost pus pe goană. Acum e la Mediaș unde a reușit să scoată Gazul din moarte clinică. Chiar dacă la Cluj a fost nevoit să întrerupă magia „Ganezului”, un antrenor care vine tare din urmă. După joc, un fapt mai rar întâlnit în România, Ionel Ganea a recunoscut superioritatea adversarului deși putea comenta multe. Bravo, Ionele!
Ciudat destin de antrenor la Gigi Mulțescu. Nu știu cât e ghinion și cât e lipsă de discernământ la cluburile care l-au pus pe goană după ce și-au văzut sacii în căruță. Domnul „SMURD” are stofă de antrenor, nu glumă. Ca să nu mai lungim vorba, știe meserie. A demonstrat-o în „n” ocazii! Omul ăsta, dacă e lăsat să facă fotbal așa cum știe, are rezultate.
Un meseriaș neînțeles de cei care se ocupă de găinării. Ăia l-au pus pe goană deoarece nu acceptă jumătățile de măsură. Sub nicio formă. Și preferă, mereu, s-o ia mereu de la capăt!