Contra „rafinează” Petrolul!

aprilie 18, 2013 in Cupa României

Antrenorul Cosmin Contra a transformat Petrolul dintr-o echipă care se mulțumea cu puțin într-un care visează la nopțile de... europa league!

Antrenorul Cosmin Contra a transformat Petrolul dintr-o echipă care se mulțumea cu puțin într-una care visează la nopțile de… europa league!

Nu totdeauna un mare jucător ajunge și un mare antrenor. Așa se zice în peluză dar parcă e mai frumos atunci când constați că un fost jucător de top reușește pe banca tehnică. Cosmin Contra este surpriza plăcută din acest sezon. „Guriță” a transformat spectaculos Petrolul, o echipă cu jucători de calitate dar parcă incapabilă, până la numirea lui Contra, să-și depășească condiția de trupă de provincie care se mulțumește cu puțin. Victoria de la Galați va aduce, aproape sigur, calificarea în finala Cupei. Spectaculos. Contra se regăsește în această echipă. El a reușit să „rafineze” Petrolul oferind Ploieștului, fotbalului românesc, un produs de calitate. Testul adevărat vine însă luni seară, pe „Arena Națională”, cu Steaua!

„Găzarii” au topit Oțelul, la Galați, cu un scor de neprezentare, 3-0, iar acum sunt cu un picior în finala Cupei României. Joc bun, atitudine pozitivă, implicare, responsabilitate. O formație care arată bine, croită parcă pentru prezența în competițiile europene.
Meritul principal aparține acestui „trabajador” inimos, Cosmin Contra. Un fost mare jucător care nu a ezitat nicio secundă să dea totul pe teren. În atac sau în apărare, Contra și-a făcut treaba fiind unul dintre fotbaliștii care pot fi dați ca exemplu copiilor, juniorilor, tinerilor din fotbal.
Geraldo, Bokila și Cojoc au pulverizat trupa antrenată de Petre Grigoraș. Un galop de sănătate, după scor, însă realitatea din teren a fost un pic alta. Una ceva mai echilibrată. De aceea mă feresc de laudele la adresa jucătorilor petroliști și prefer să mai comentez un pic despre antrenorul Contra.
„Trabajador” înseamnă harnic, muncitor. Exact profilul lui Contra ca jucător. „Guriță” a reușit să „rafineze” Petrolul, în bine, oferind echipei tupeu și curaj, două calități necesare pentru marile performanțe. Nu este o treabă simplă deși, la prima vedere, pare ceva banal. Sunt tare curios să văd reacția acestei formații în fața unei echipe cu personalitate, ca Steaua.
Contra și Petrolul sunt pe drumul cel bun. Câștigarea Cupei României poate reprezenta începutul unei povești frumoase. La orizont se vede… Europa!