Florin Motroc uimește Iordania dar nu-și uită țara: „Nu voi refuza România, indiferent de nivel!”

aprilie 17, 2013 in Special

Florin Motroc, purtat pe brațe de jucători. Shabab Al Ordon este campioana Iordaniei!

Florin Motroc, purtat pe brațe de jucători. Shabab Al Ordon este campioana Iordaniei!

Florin Motroc face senzație în Iordania unde a cucerit titlul cu Shabab Al Ordon deși mai sunt de jucat două etape. Un antrenor ambițios căruia i-au plăcut proiectele începute de la zero. Un rapidist sută la sută gata să își ajute echipa de suflet. Un român adevărat pentru că nu a ezitat să ne mărturisească că este gata să lucreze pentru România la orice nivel de vârstă al unei reprezentative. Cu un pic de atenție cei care au puterea de decizie ar face bine să repatrieze aceste valori care fac performanțe pentru alții. Felicitări, Florin Motroc. Ești un campion adevărat!
Din Iordania, în exclusivitate pentru www.suporterdeserviciu.ro, un interviu de colecție. Mulțumiri pentru fotografiile frumoase din arhiva personală!

Un titlu de campion în Iordania. Cât de mult înseamnă pentru tine?
F. M.: Înseamnă foarte mult! Este o bucurie interioară extraordinară când știi că eforturile, sacrificiile, toată munca depusă începând cu ceva ani în urmă, când am intrat în antrenorat, s-a materializat în acest an, aici, în Iordania, cu Shabab Al Ordon! E o încununare a întregii experiențe acumulate ca jucător, profesor și antrenor, timp de aproape 40 de ani. Am început să fac fotbal de la șase ani și am ajuns acum la 46 de ani! 🙂

Florin Motroc și bucuria victoriei!

Florin Motroc și bucuria victoriei!

„Am avut mare încredere că Dumnezeu mă va ajuta!”

Ce a însemnat pentru club, pentru patroni, această performanță?
F. M.: Sunt surprinși plăcut! Nu le vine sa creadă! S-a făcut din rahat bici și a mai și trosnit! 🙂 Însă cu multă muncă, seriozitate și cu ajutorul lui Dumnezeu noi am reușit. Când zic noi, aici, mă refer la mine și la Marius Gogălniceanu, preparatorul fizic cu care colaborez!
Pentru club, acest titlu a venit cum nu se putea mai bine. Mai toate cluburile din Iordania au mari probleme financiare, iar clubul nostru a luat o mare gură de oxigen prin câștigarea acestui titlu!
Te gândeai la început de sezon că vei deveni campion?

F. M.: Dacă spun „DA” mulți o să spună că mi-au murit lăudatorii însă am crezut fantastic că voi reuși să fac ceva anul ăsta. Am avut mare încredere că Dumnezeu mă va ajuta să iau un trofeu! Le-am zis, de la prima întâlnire, că vom câștiga un trofeu, că am mare încredere în grup și că dacă vom fi serioși și nu ne vom uita la ceea ce fac alții ci doar la ce vom face noi, vom reuși. Și, iată, la sfârșit s-a văzut că nu m-am înșelat! Doamne ajută!
Câtă muncă a înghițit acest titlu?

F. M.: Multă muncă! Mult studiu video, antrenamente făcute serios, chiar și câte două pe zi. Cu toate că e foarte greu să-i scoli dimineața. Unii dintre jucători mai și muncesc! Deci, nu a fost ușor, te asigur, și mai sunt și multe alte probleme. Nu vreau să apar ca un erou național. E frumos când totul se termină cu bine. Asta e cel mai important. Și, cu ajutorul lui Dumnezeu, suntem în cărți și pentru câștigarea Cupei, chiar dacă am pierdut prima manșă din semifinale. Avem returul, pe 26 aprilie, și ne vom juca șansa. Baieții au moral bun și mergem să ne calificăm în finală!

Florin Motroc sub lupa televiziunilor!

Sub lupa televiziunilor!

„Și o revenire acasă m-ar tenta”

Liga Campionilor Asiei? Ce ai de gând?
F. M.: Da. Sună frumos! Dar, e un cântec „sună frumos, sună periculos…”, Liga Campionilor Asiei și nu numai presupune un buget destul de mare pentru a întări cât de cât echipa. Nu poți să te prezinți doar ca să faci act de prezență. Acolo vom juca cu echipe cu bugete grăsuțe, nu ca al nostru, cam subnutrit! 🙂 Deci, până acolo, mai am totuși câteva meciuri și câteva luni. Vom vedea ce va fi până atunci!

Vrei să te întorci acasă sau te bate gândul să încerci și mai mult în fotbalul din zona Golfului?
F. M.: Numai Dumnezeu știe ce voi face! Aștept să văd ce va fi în aceste câteva meciuri care mi-au mai rămas, Cupa, iar apoi voi decide. În funcție de ce oferte vor apărea. Doamne ajută să apară! Și o revenire acasă m-ar tenta dar când văd ce se-ntâmplă în țară parcă îmi vine să mă mai „chinui” pe aici, prin zona asta fierbinte!

Ce oferte ai în acest moment? Dacă nu poți da nume măcar să știm țara…
F. M.: Păi, ți-am cam răspuns mai sus. Tot pe aici, prin zonă. Mă refer la zona Golfului, Arabia Saudită, Kuwait, Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite și, de ce nu, iar Iordania!

Florin Motroc, pe banca tehnică! Dar gândul? Probabil, acasă!

Pe banca tehnică! Dar gândul? Probabil, acasă!

„Cât voi trăi voi spera să antrenez, la un moment dat, Rapidul!”

Cum comentezi situația de la Rapid?
F. M.: E destul de delicată! Felicit jucătorii care fac eforturi mari să continue, felicit adevărații spectatori care sunt lângă echipă meci de meci. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat la ultimul meci, cu Steaua. Mă refer la evenimentele din timpul meciului, evenimente care privează echipa de un sprijin important, mai ales în situația de față: forța publicului din Giulești! Le doresc băieților să aibă putere, să treacă peste momentul ăsta și sunt ferm convins că Dumnezeu nu lasă Rapidul și rapidiștii. Va ieși iar soarele în Giulești!

Apropo de Rapid, ți-ai dori să antrenezi în Giulești?
F. M.: Am spus-o și o repet ori de câte ori am ocazia: sunt născut și crescut în Giulești. În vene îmi curge sânge vișiniu, cel mai vișiniu dintre toți vișiniii. Tatăl meu e Ion Motroc, un rapidist adevărat și toată viața cât voi trăi voi spera să antrenez, la un moment dat, Rapidul. Să mai fac odată galleria Rapidului să strige, ca-n 1975, când tata a promovat și a câștigat Cupa României cu Rapid: „Faceți loc, faceți loc, trece trupa lui Motroc!”. Dacă nu o fi să fie poate, poate băiatul meu, Vlad, va ajunge să joace la Rapid. Să reușească el și tot la fel de fericit aș fi. Sigur, mai fericit decât în cazul meu!

Florin Motroc a uimit zona Golfului cu titlul câștigat în Iordania!

A uimit zona Golfului cu titlul câștigat în Iordania!

„Niciodată să nu spui niciodată”

Pe când o echipă națională de juniori sau tineret?
F. M.: E un subiect interzis. Deocamdată. Pentru unii, însă, niciodată să nu spui niciodată. Oricând aș spune „da”. Dacă rezultatele, pregătirea și performanțele mă vor recomanda pentru așa ceva și se consideră că pot fi util. NU VOI REFUZA România, indiferent de nivel. Doamne ajută, tuturor, și numai bine!

Florin Motroc, alaturi de staff-ul de la Shabab Al Ordon. Pe când la cârma unei naționale de juniori a româniei?

Florin Motroc, alaturi de staff-ul de la Shabab Al Ordon. Pe când la cârma unei naționale de juniori a României?